Chelsea spremio mnoga iznenađenja u čast Terryja
Foto: EPA

Plavci danas dočekuju Sunderland

Chelsea spremio mnoga iznenađenja u čast Terryja

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja danas igraju na domaćem terenu protiv Sunderlanda u okviru posljednjeg 38. kola engleskog Premiershipa.

Plavci su već osigurali titulu prvaka Engleske, pa nas danas na Stamford Bridgeu očekuje slavljenička atmosfera. Međutim, današnja utakmica će biti dosta emotivna jer će se od domaćih navijača oprostiti dugogodišnji kapiten John Terry koji je saopštio da će na kraju ove sezone napustiti londonski klub.

Chelsea je danas pripremio niz iznenađenja za navijače kluba u sklopu proslave titule prvaka, ali prvenstveno oproštajne utakmice Terryja. Naime, pivo, sokovi i voda na stadionu je danas besplatno za sve navijače. Prema svemu sudeći broj 26 kojeg na leđima nosi Terry bit će povučen iz upotrebe.

Nakon današnje utakmice Terry će se zvanično oprostiti od kluba u kojem je proveo 22 godine u finalu FA kupa protiv Arsenala sljedeće subote. Još uvijek nije poznato da li će ovaj odbrambeni igrač nastaviti karijeru u nekom drugom klubu ili će okačiti kopačke o klin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi