Conte očekuje da će Terry nastaviti svoju igračku karijeru
Foto: EPA

Trener Chelseaja poželio Terryju sreću u budućnosti

Conte očekuje da će Terry nastaviti svoju igračku karijeru

Nakon pobjede Chelseaja nad Watfordom rezultatom 4:3, legendarni kapiten je izjavio da "još nije isključio mogućnost" da bi posljednja utakmica sezone koju će Plavci odigrati u nedjelju mogla biti i zadnja u njegovoj karijeri i da je moguće da će otići u penziju.

Trener Chelseaja je prihvatio činjenicu da će Terry napustiti Stamford Bridge na kraju sezone, ali je Conte uvjeren da iskusni štoper neće završiti svoju igračku karijeru.

"Ne, apsolutno ne. Ne, ne, John želi nastaviti da igra", izjavio je Italijan, te dodao: 

"Želim njemu i njegovoj porodici sve najbolje. Chelsea će uvijek biti njegov dom jer je John, prije svega, sjajan čovjek i velika legenda kluba, a on će biti veliki igrač i u klubu u kojem odluči nastaviti karijeru."

"Radujem se što ću ga vidjeti kako podiže trofej Premier lige i mislim da svi igrači to žele vidjeti. Ovo je odličan kraj za Johna."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusni Terry se na sinoćnjem susretu uspio i upisati u strijelce, a utakmica protiv Watforda je bila njegov 716. nastup u dresu Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi