Chelsea u potrazi za Terryjevom zamjenom, Danac prva opcija
Foto: EPA

Na Stamford Bridgeu žele vidjeti Simona Kjaera

Chelsea u potrazi za Terryjevom zamjenom, Danac prva opcija

Teme:

Dugogodišnji kapiten Chelseaja John Terry od sljedeće sezone neće više biti član ekipe sa Stamford Bridgea, a Plavci su već krenuli u potragu za adekvatnom zamjenom na štoperskoj poziciji.

Otočki mediji, već neko vrijeme, povezuju sjajnog defanzivca Fenerbahčea Simona Kjaera sa mogućim transferom u Chelsea.

Nakon odličnih partija, Kjaer je stekao odličnu reputaciju u Turskoj i smatra se za jednog od najboljih defanzivaca u Super Ligi.

On je ove sezone u dresu ekipe iz Istambula odigrao 40 utakmica i nametnuo se kao nezamjenjiv dio odbrane Fenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još se čeka na zvaničnu ponudu Chelseaja za sjajnog defanzivca, ali interes londonske ekipe za ovog igrača postoji već neko vrijeme. Prema informacijama iz Engleske, skauti Chelseaja prate njegove igre još od zimskog prelaznog roka, a sada se čini da su veoma ozbiljni kada je u pitanje njegovo dovođenje na Stamford Bridge.

Chelsea bi morao turskom klubu platiti oko 15 milina eura za Kjaerove usluge, a čini se da nisu jedini zainteresovani. Naime, njegove predstavnike su već kontaktirali Arsenal i Monaco, dok je i Jurgen Klopp zainteresovan za Danca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti