Chelsea uputio zvaničnu ponudu za defanzivca Bayerna
Foto: EPA

Conte želi Rafinhu prije isteka prelaznog roka

Chelsea uputio zvaničnu ponudu za defanzivca Bayerna

Početkom ljeta se špekulisalo da bi Arturo Vidal mogao napustiti Bayern i pojačati ekipu Chelseaja. Pisalo se i da bi Lewandowski mogao put Stamford Bridgea, ali je uprava Bayerna brzo "stala u kraj" ovakvim glasinama. Ipak, u Chelseaju su, očigledno, oduševljeni nekolicinom Bayernovih igrača, pa su sada odlučili uputiti zvaničnu ponudu za Rafinhu.

Prema navodima njemačkog Bilda, londonski klub je upravo uputio ponudu za brazilskog beka. Conte, očito, nije završio s pojačanjima za novu sezonu, pa želi osigurati dovoljno "dubine" u defanzivnoj liniji svoje ekipe.

Plavci su nešto ranije uspjeli dovesti Rominog Antonija Rudigera za 34 miliona funti, međutim to za Contea nije dovoljno, a italijanski stručnjak u Rafinhi vidi odlično pojačanje za svoju ekipu.

Pretpostavlja se da bi i sam Rafinha bio zainteresovan za napuštanje Allianz Arene, s obzirom da je, čini se, izgubio svoje mjesto prvoj ekipi Bayerna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Joshua Kimmich je u prvom planu kod Carla Ancelottija, dok je Rafinha odigrao svega 23 minute u novoj sezoni Bundeslige.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi