Chelsea uzvraća udarac Realu

Ne želi izgubiti Hazarda

Chelsea uzvraća udarac Realu

Edmir Škorić

Eden Hazard se smatra nasljednikom Cristiana Ronalda u Real Madridu, ali šta o svemu misle u Chelseaju?

Hazard je imao dobar nastup s Belgijom u Rusiji gdje je osvojio brončanu medalju, a sada se mnogi pitaju gdje će se nakon odmora vratiti krilni nogometaš? Da li će put Londona ili možda ide prema Madridu...

Real želi da u paketu dovede Hazarda i Courtoisa, a samog Belgijanca spreman je platiti čak 170 miliona funti. Međutim, Chelsea unatoč velikoj cifri ne misli pustiti Hazarda.

Novi trener Plavaca Maurizio Sarri je rekao: "Hazard je jedan od najboljih evropskih igrača i nadam se da ću mu pomoći da napreduje, ali to će biti teško jer je on i sada na visokom nivou".

Rezultat slike za jedan hazardni helsea

Eden je proveo šest godina u Chelseaju i mnogi vjeruju da je spreman za nove izazove i da ga poziv iz Madrida itekako mami, no Chelsea želi da mu novim ugovorom izbije iz glave razmišljanja o prvaku Evrope. Hazardu se nudi 300.000 funti sedmično, a hoće li ga to natjerati da ostane, vrijeme će pokazati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea će nastojati da zadrži Hazarda i to neće biti lako, ali nema ništa protiv da Hazardov reprezentativni kolega i golman Thibaut Courtois ode u Real. Ipak, njemu je ostalo manje od godinu dana ugovora i u Chelseaju su svjesni da je vrijeme za rastanak.

Ipak, sve će biti jasnije kada se dvojac vrati s odmora u klub.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi