Kepa ušao u igru i svojim odbranama donio Chelseaju trofej Superkupa!
Foto: EPA

Plavci večeras slave

Kepa ušao u igru i svojim odbranama donio Chelseaju trofej Superkupa!

S. Grebović

Chelsea je osvajač UEFA Superkupa 2021. godine!

Večeras je u Belfastu na stadionu Windsor Park održano finale UEFA-inog Superkupa u kojem su se sastali pobjednici Lige prvaka i Lige Evrope iz prošle sezone.

Podsjećanja radi, londonski Plavci su u nezaboravnom finalu Lige prvaka na stadionu Dragao u Portugalu savladali favorizovani Manchester City sa 1:0 golov Havertza.

Sa druge strane, Žuta podmornica je u finalu Lige Evrope nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bila bolja od drugog kluba iz Manchestera, ekipe Uniteda. U regularnih 90 minuta rezultat je glasio 1:1.

Tim pobjedama ove dvije ekipe zakazale su dvoboj u finalu Superkupa Evrope koji je na kraju nakon penal serije pripao ekipi iz Londona.

Chelsea je bolje otvorio meč. U 6. minuti Asenjo je morao ispod prečke vaditi opasan udarac Wernera u čemu je i uspio.

Oglasi

Plavci su nastavili sa napadima, a ta inicijativa im se isplatila u 27. minuti. Havertz je odlično centrirao, Wener propustio loptu, a na pravom mjestu je bio Ziyech.

Samo šest minuta kasnije Villarreal je mogao do poravnanja da je samo malo precizniji bio Dia, čiji je udarac u situaciji 1 na 1 odbranio Mendy. Do kraja prvog dijela velike prilike za tim iz Londona nisu iskoristili Alonso i Zouma, dok je Alberto Moreno u sudijskoj nadoknadi zatresao prečku osvajača Lige prvaka.

Opis nije dostupan

U nastavku je opao intezitet napada tima Thomasa Tuchela što je Žuta podmornica iskoristila u 73. minuti. Boulaye Dia je petom sjajno proigrao Gerarda Morena koji je matirao Mendyja za poravnanje rezultata. Sa druge strane Chelsea nije u drugom poluvremenu praktički imao ozbiljnu priliku.

Dodatnih 30 minuta također nije donijelo uzbuđenja, rezultat je ostao isti, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca na kraju kojih je Chelseja bio uspješniji sa 6:5.

Zanimljivo da je pred kraj drugog produžetka u igru ušao Kepa umjesto Mendyja, što će se ispostaviti ključnim potezom budući da je španski golman odbranio dva kaznena udarca.

Nema sumnje da će Chelseaju osvajanje novog trofeja biti vjetar u leđa pred početak nove sezone u Premiershipu koji počinje za vikend, a u prvom kolu na Stamford Bridgeu će gostovati Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA Super kup

Chelsea - Villarreal 1:1 ( 6:5 pen.)

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Kepa je toliko provocirao u izvodjenjima penala igrace Villareala… nije on nikakav golman
2 13
Eduard
Odbranio cak tri penala...wtf koju si ti utakmicu gledao majke ti
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi