Chelsea vodio, pa izgubio

Novi poraz Plavaca

Chelsea vodio, pa izgubio

Edmir Škorić
Teme:

Nogomteaši Chelseaja su u prvom susretu 13. kola engleskog Premiershipa gostovali kod Wolverhamptona, a na kraju su poraženi s 2:1.

Chelsea je jedan od favorita za titulu u Engleskoj ove sezone, ali u prethodnih nekoliko mečeva se Plavci nisu proslavili. Nedavno remi s Tottenhamom, pa poraz od Evertona u prošlom kolu i večeras novi poraz, prije svega zahvaljujući padu u igri u drugom poluvremenu.

Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta, u nastavku uzbuđenja i tri pogotka.

U četvrtoj minuti drugog dijela Chelsea je stigao do vodstva. Chilwell s lijeve strane centrira, a Olivier Giroud volejom hvata loptu i pogađa pogodak. Rui Patricio je prvo odbranio njegov udarac, ali je lopta ipak prešla gol-crtu.

U 66. minuti majstorija Daniela Podencea, koji sjajnim udarcem matira Edouarda Mendyja za 1:1.

Mogli su domaći i do preokreta, ponadali su se tome u 81. minuti kada je Stuart Attwell pokazao na penal zbog starta Reecea Jamesa, ali je pregledavanjem VAR-a promijenio odluku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A onda u nadoknadi Pedro Neto u kontri postiže pogodak i donosi veliku pobjedu Wolverhamptona.

Wolvesi idu na deveto mjesto sa 20 bodova, a Chelsea je petoplasirani sa 22 boda, no Frank Lampard će zasigurno primiti brojne kritike nakon ovog izdanja njegovog tima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Nešto nam kepec @Penderinos nije lajav večeras. Skontao da je smrdljivi Chelsea na nivou gradskog rivala sa Emirates stadiona.
5 4
Fareus1921
Tako jeeeee!Naprijed Wolvsi
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije