Sezona nije ni počela, a već problemi za Plavce iz Londona
FOTO: EPA

U Chelseaju na mukama

Sezona nije ni počela, a već problemi za Plavce iz Londona

Haris Zilić

Sezona nije ni počela, a već problemi za Chelsea. Defanzivac Wesley Fofana (22) je na treningu doživio povredu ligamenata koljena i morat će na operaciju.

Fofana će u Londonu obaviti operativni zahvat, a nakon toga ga očekuje minimalno četiri do šest mjeseci pauze.

Ovo je svakao poremetilo pripreme Chelseaja, a vidjet ćemo da li će Plavci tražiti zamjenu do kraja prelaznog roka.

"Nakon operacije Wesley će započeti svoj oporavak i raditi s klupskim medicinskim odjelom u Cobhamu tokom faze rehabilitacije", saopšteno je iz londonskog kluba.

Fofana je nedavno stigao u centar pažnje zbog izbora reprezentacije.

Oglasi

Defanzivac Chelseaja nije bio na spisku za okpuljanje Trikolora u Ligi nacija i ozbiljno je razmišljao da obuče dres druge reprezentacije.

Naime, pomenuti fudbaler koji je rođen u Marseilleu posjeduje i državljanstvo Obale SLonovače odakle su njegovi roditelji tako da može nastupati u za ovu afričku zemlju i to je bila izgledna opcija sve do juna ove godine kada je debitovao za Francusku u kvalifikacionom meču protiv Gibrlatara.

Fofana je inače prošao sve selekcije St. Etiennea iz kojeg je 2020. godine otišao u Leicester gdje je pružao fenomenalne partije.

Chelsea ga je prošlo ljeta platio čak 80 miliona eura klubu s King Power stadiona.

U Chelseaju je dosta prometno ovo ljeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub su već napustili Kai Havertz, Mason Mount, Christian Pulišić, Mateo Kovačić, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Ruben Loftus.Cheek, N'Golo Kante i Cesar Azpilicueta.

Također, novi menadžer kluba Mauricio Pochettino nastavio je sa skraćivanjem spiska, pa je, prema Daily Mailu, otpisao Hakima Ziyecha, Pierre-Emericka Aubameyanga i povratnika Romelua Lukakua. Na njih trojicu ne računa i oni će morati da potraže nove klubove.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi