Luda završnica londonskog derbija na Stamford Bridgeu

Chelsea uz dosta sreće do pobjede

Luda završnica londonskog derbija na Stamford Bridgeu

Edmir Škorić
Teme:

Chelsea je uz dosta sreće uspio da ostvari pobjedu nad West Hamom (2:1) u 6. kolu engleske Premier lige.

Plavci su slabo otvorili sezonu, nisu ni danas briljirali, ali uspjeli su preokretom doći do tri boda protiv gradskog rivala.

Antonio je doveo u vodstvo goste u 62. minuti, ali je Chilwell postigao pomalo neobičan pogodak u 76. minuti, čime je izjednačio rezultat na 1:1.

Cornet je imao šansu za West Ham u 88. minuti, pogodio je stativu, a ubzro nakon toga je Kai Havertz na drugoj strani pogodio za 2:1. Ubzro nova drama, Cornet zabija za 2:2 nakon slabe reakcije domaće odbrane. Gol se provjeravao, a sudija je uz pomoć VAR-a poništio gol zbog faula nad Mendyjem.

U drugom londonskom derbiju Tottenham je s istim rezultatom pobijedio Fulham. Golove su postigli Hojbjerg i Kane te Mitrović na drugoj strani.

Tottenham je ovom pobjedom makar privremeno zasjeo na drugo mjesto sa 14 bodova, Arsenal je lider s 15 bodova, s tim da ima utakmicu manje.

Najefikasniju utakmicu odigrali su Brentford i Leeds, a domaća ekipa slavila je sa 5:2. Wolves je s 1:0 bio bolji od Southamptona, dok je Crystal Palace odigrao 0:0 na St. James' Parku protiv Newcastlea.

Sjajan meč odigran je u Nottinghamu. Domaći tim imao je 2:0 do 51. minute, na kraju je Bournemoth preokrenuo i slavio sa 3:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nešto ranije su Everton i Liverpool remizirali rezultatom 0:0, dok će kasnije snage odmjeriti Aston Villa i Manchester City, a sutra je na programu derbi između Arsenala i Manchester Uniteda, a sastaju se još Brighton i Leicester.

Premier liga, 6. kolo:
Brentford - Leeds 5:2 (Toney 30 - penal, 43, 58, Mbuemo 80, Wissa 90/ Sinterra 34, Roca 79)
Chelsea - West Ham 2:1 (Chilwell 76, Havertz 88/ Antonio 62)
Newcastle - Palace 0:0
Nottingham Forrest - Bournemouth 2:3 (Kouyate 33, Johnson 45 - penal/ Billing 51, Solanke 63, Anthony 87)
Tottenham - Fulham 2:1 (Hojbjerg 40, Kane 75/ Mitrović 83)
Wolves - Southampton 1:0 (Podence 45)

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Everton sa svojim panjevima I antifudbalom zasluzio da ispadne ove sezone.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi