Chelsea želi Kokea, ali Atletico ne popušta

Mourinho se ipak odlučuje za pojačanje

Chelsea želi Kokea, ali Atletico ne popušta

S. Bošković

Chelsea je danas ponudio 46 miliona funti za igrača Atletico Madrida Kokea, no ponuda je glatko odbijena. 

Na Stamford Bridgeu su razočarani odbijanjem ponude za Kokea, ali vjerovatno neće olako odustati.

Na Vincente Calderonu su ovog ljeta već izgubili jednog veznjaka. Arda Turan prelio je u Barcelonu, te Diego. Simeone ne želi da dodatno oslabi momčad prodajom još jednog veznog igrača i tako si oteža Sizifovski zadatak, vraćanja trofeja u Madrid. 

S obzirom na to da već u svom timu ima dosta bivših igrača Atletico Madrida, Diega Costu, Radamel Falcaa i Thiabauta Courtoisa, potpisivanje Kokea dovelo bi Mourinha korak bliže njegovom ultimativnom cilju, rekonstruiranju najboljeg tima koji je za vrijeme Diega Simeonea igrao na Vincente Calderonu, samo u Engleskoj. No, morat će i vratiti bivšeg igrača Chelseaja Filipe Luisa nazad. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni veznjak, Koke, ima tek 23 godine, a član je Atletica od 2009. godine. Nastupio je u 211 utakmica, a strijelac je bio 18 puta. Teško je zamisliti postavu bivšeg prvaka Šanije, te finalista Lige prvaka u sezoni 2013/2014 bez ovog fudbalera. 

Ubilježio je i 17 nastupa za nacionalnu selekciju Španije, no nije uspio postići gol. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.