Chelsea želi Musleru, Galata ga pokušava zadržati

Nova želja Plavaca

Chelsea želi Musleru, Galata ga pokušava zadržati

E. Škorić

Londonski Chelsea u potrazi je za novim golmanom i sve je izvjesniji odlazak Asmira Begovića sa Stamford Bridgea.

Begović je u dogovoru s klubom spreman da ode i to u slučaju da dođe dobra ponuda. Ona koju je Bournemouth poslao je odbijena, ali svejedno se smatra da će Begović uskoro mijenjati sredinu.

Cheslea se uveliko već pozabavio pitanjem oko njegove zamjene, a mediji barataju s nekoliko imena, među kojima je i Fernando Muslera.

Urugvajski golman brani sezonama u Galatasarayju, ima jako dobar odnos s turskim klubom i navijačima, a njegove kvalitete su dovoljne da bi možda mogao čak zadužiti jedinicu u redovima londonskih Plavaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Galati su svjesni interesa Chelseaja, a turski mediji tvrde da će uraditi sve da 30-godišnjeg golmana ostave do ljeta, nakon čega bi razmislili o mogućnosti njegove prodaje.

Muslera je u Galatasaray stigao iz Lazija 2011. godine i 72 puta je do sada sačuvao mrežu na golu turskog kluba, a upisao je 227 nastupa u svim takmičenjima. On je osvojio tri puta naslov prvaka Turske.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi