Chelseau samo bod na Goodison Parku
Terry isključen u 35. minuti

Liverpool još uvijek prvi

Chelseau samo bod na Goodison Parku

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici 18. kola Engleske Premier lige, Chelsea nije uspio slavit kod Evertona na Goodison Parku, pa je Liverpool ostao vodeći klub na tabeli.

Iako bi pobjedom prestigao Liverpool, Chelsea je kod Evertona odigrao utakmicu bez pobjednika. Scolari je na klupi ostavio Drogbu i Maloudu, a u vrhu napada i večeras je bio prvi strijelac lige, Francuz Nicolas Anelka. Sa druge strane, trener David Moyes je na teren izveo najjači sastav, a jedini istureni u vrhu napada bio je napadač Australije Tim Cahill.

Da će Chelseau biti teško doći do pobjede, bilo je jasno već u 35. minuti kada kapiten John Terry, koji je oštro startovao na veznjaka Evertona, Osmana dobiva crveni karton.

Terry je zaista zaslužio isključenje, pa se Phil Dowd nije previše dvoumio kada je engleskom reprezentativcu pokazao put u svlačionicu.

I sa igračem manje, Chelsea je napadao, no rezultat do kraja poluvremena ostao je nepromijenjen, dakle 0:0.

Drogba je na samom početku drugog dijela ušao umjeso Anelke, a Ivanović je zamijenio Deca, te je tako popunio šupljinu u odbrani londonske ekipe.
Pao je i pogodak do kraja utkamice na Goodison Parku, no on ipak nije priznat, jer je na golmanu Chelsea sviran faul.

Everton - Chelsea 0:0

Everton: Howard, Lescott, Jagielka, Yobo (Baines 61'), Hibbert, Pienaar, Arteta, Neville, Osman, Fellaini, Cahill.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea:  Cech, Alex, Terry, Bosingwa, A. Cole, Mikel, Ballack, Lampard, Deco (Ivanović 46'), J.Cole (Bridge 87'), Anelka (Drogba 46').

SVI REZULTATI 18. KOLA:
Everton - Chelsea 0:0
West Brom - Manchester City 2:1
Newcastle - Tottenham 2:1
Arsenal - Liverpool 1:1
Blackburn - Stoke 3:0
Bolton - Portsmouth 2:1
Fulham - Middlesbrough 3:0
Hull - Sunderland 1:4
West Ham - Aston Villa 0:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.