Chicharito dogovorio ugovor koji će srušiti sve rekorde

Bit će najplaćeniji igrač u MLS-u

Chicharito dogovorio ugovor koji će srušiti sve rekorde

E. Čaušević

Meksički napadač Javier Hernandez karijeru će gotovo sigurno nastaviti u američkom MLS-u.

Popularni Chicharito trenutno igra za Sevillu, ali se u dresu španskog kluba nije baš naigrao u prvom dijelu sezone. Meksikanac je u La Ligi odigrao devet mečeva i uspio je postići samo jedan gol.

Već nekoliko dana se uveliko špekuliše da će bivši napadač Manchester Uniteda napustiti Sevillu, te da će karijeru nastaviti u dresu LA Galaxyja u koji bi trebao doći kao zamjena za Zlatana Ibrahimovića.

OVaj 31-godišnji napadač sa Sevillom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a njegov transfer trebao bi iznositi oko deset miliona eura. Španski mediji prenose da će Chicharito biti najplaćeniji igrač u MLS-u i da će nadmašiti ugovor Giovanija dos Santosa iz 2015. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov sunarodnjak je tada u LA Galaxyju zarađivao sedam miliona eura godišnje što je još uvijek rekord MLS-a. No, Chicharito će prema svemu sudeći to nadmašiti i godišnje će zarađivati čak 8.5 miliona eura.

Iz Seville su prije nekoliko dana potvrdili da je dogovor blizu realizacije, te da bi se Chicharitov odlazak u LA Galaxy trebao ozvaničiti u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi