Chicharito uskoro napušta West Ham?

Žele ga tri MLS kluba

Chicharito uskoro napušta West Ham?

Meksički napadač Javier Hernandez poznatii kao Chicharito mogao bi uskoro napustiti West Ham United.

Chicharito je ušao u posljednju godinu ugovora sa londonskim timom, a za njegove usluge su zainteresovana tri kluba iz MLS lige.

Football Insider prenosi kako Meksikanac neće od West Hama dobiti ni blizu 140.000 funti sedmičnu platu, koliku trenutno ima, u eventualnom novom ugovoru, a to znači da do dogovora oko nastavka saradnje neće doći.

Upravo to bi u januaru mjesecu trebali iskoristiti MLS klubovi koji su prema navodima istog izvora spremni West Hamu da ponude četiri miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Chicharito je u West Ham stigao na ljeto 2017. godine za 13 miliona funti veću cifru od one koju bi Čekićari mogli dobiti u januaru, ali u Londonu nije pokazao ono što ga je svojevremeno krasilo dok je igrao za Manchester United, Real Madrid, Bayer Leverkusen itd.

Tako bi on već za pet mjeseci mogao put Amerike, a u koji klub, ostaje nam da vidimo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi