Chiellini posvetio pobjedu preminulom prijatelju iz reprezentacije: Astori nije zaboravljen
FOTO - EPA

Sjajan gest

Chiellini posvetio pobjedu preminulom prijatelju iz reprezentacije: Astori nije zaboravljen

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Italije osvojila je titulu prvaka Evrope savladavši u finalu nakon boljeg izvođenja penala reprezentaciju Engleske.

Izabranici Roberta Mancinija su tokom cijelog turnira pružali sjajne partije i na kraju su, ocjena je fudbalskih stručnjaka, sasvim zasluženo stigli do trofeja.

Njihov trijumf na Wembleyju i danas se slavi u gradovima šoirom Italije, a u prvi plan se ističe zajedništvo italijanskih reprezentativaca.

A, da navijači i Italiji budu još više oduševljeni pobrinuo se Giorgio Chielini, koji u trenucima najvećeg slavlja nije zaboravio svog prijatelja i saigrača iz reprezentacije koji je 2018. preminuo u snu, Davidea Astorija.

"Voljeli bismo da je s nama", riječi su Chiellinija kojima je zapravo pobjedu posvetio preminulom prijatelju.

Astorija se sjetio i predsjednik Italije koji je primio reprezentativce, a Chiellinijeva poruka koja nije bila obavezna, govori o duhu koji je stvoren u reprezentaciji.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Podsjetimo, Astori je preminuo 4. marta 2018. i to u snu prije utakmice njegove Fiorentine i Udinesea. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti bio srčani zastoj.

Karijeru je počeo u Milanu, nastupao je i za Cagliari, a od 2015. do smrti branio je boje Fiorentine. Za italijansku reprezentaciju je odigrao 14 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti