Chiellini: Eh, da je Pjanić igrao sa Pirlom...

Šta bi bilo, kad bi bilo

Chiellini: Eh, da je Pjanić igrao sa Pirlom...

Defanzivni fudbaler Juventusa Giorgio Chiellini iskoristio je sinoć priliku da pohvali svog nekadašnjeg saigrača Andreu Pirla.

Pirlo se sinoć oprostio uz prisustvo brojnih legendi ovog sporta, a Chiellini je nakon meča spomenuo i našeg reprezentativca Miralema Pjanića za kojeg smatra da bi bio još bolji da je imao priliku odigrati nekoliko sezona sa Pirlom.

"Sada mi je cilj da odem na jedan zdrav odmor", rekao je na početku razgovora za Sky Sport Chiellini pa nastavio: "Pirlo? Sjećam se zabave nakon što je osvojio prvu titulu sa Juventusom. Andrea je otišao do direktora Marotte i rekao mu 'htio si dovesti Inlera, hvala Bogu pa si doveo mene'. On je pravi šampion, dao nam je kvalitet, samopouzdanje i svijest".

"On je inače veoma tiha osoba van terena, ali i jako zabavna. Imati tako velikog šampiona u timu je bilo sjajno. Ta njegova uloga bi, posebno kod Miralema Pjanića, da je imao priliku igrati s njim par sezona, bila čak i jača, jer vam Pirlo otvara više vidika. Mislim da će u budućnosti početi trenersku karijeru", poručio je Chiellini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Pirlo je iz Juventusa otišao 2015. godine kada je prešao u New York City u kojem je i završio svoju karijeru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi