Chiellini: Sreo sam samo jednog boljeg napadača od Icardija

A toliko ih je čuvao u svojoj karijeri...

Chiellini: Sreo sam samo jednog boljeg napadača od Icardija

Juventus je sinoć poražen na gostovanju kod Young Boysa, ali svejedno u nokaut fazu Lige prvaka ide sa prvog mjesta u grupi.

Stara dama, po svemu sudeći, grabi i prema još jednom Scudettu, s obzirom da dominira u Seriji A i ove sezone.

Prošlo kolo Serije A je donijelo težak ispit za Juve, "Derbi Italije" protiv Intera, ali je Stara dama uspješno preskočila i ovu prepreku.

Giorgio Chiellini je uspio zaustaviti najboljeg strijelca Intera, Maura Icardija, ali svejedno ističe da je to igrač koji mu uvijek zadaje muke.

"Po mom mišljenju, Icardi je drugi najbolji napadač sa kojim sam se susreo u kaznenom prostoru i kojeg sam ikada čuvao... On vas menatlno 'izjeda', u smisli da cijelo vrijeme morate biti potpuno koncentrisani. Susreo sam se sa samo jednim gorim od njega, ali on ove godine igra sa mnom", poručio je Chiellini u razgovoru za DAZN, očigledno aludirajući da je ipak Cristiano Ronaldo bio njegov najteži protivnik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Chiellini je odgovorio i na pitanje - Da li se smatra dijelom izumiruće vrste defanzivaca?

"Fudbal evoluira, to je dobra stvar. Dobro je biti otvoren i učiti nove stveri ili nikada nećete napredovati. Ipak, bilo bi lijepo zadržati italijansku kulturu fudbala koja nam je omogućila velika dostignuća... Kada pogledam unazad pomislim na Fabija Cannavara, Alessandra Nestu, Franca Baresija, Paola Maldinija, ali i na Gentilea i Scireu... Ukratko, historija italijanskog fudbala je sačinjena, između ostalih, od brojnih velikih defanzivaca..."

Top Komentari

Seva1956
Tebi u defanzivi-ravnog nema. Đorđo-najbolji si.
26 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti