Chievo bez šanse u Torinu, sigurna pobjeda Napolija
Foto: EPA

Seria A, 24. kolo

Chievo bez šanse u Torinu, sigurna pobjeda Napolija

Midhat Šljivak

Još pet utakmica 24. kola italijanske Serie A odigrano je danas, a vrijedi izdvojiti sigurne pobjede Juventusa i Napolija, te sjajnu partiju Parme u Atalanti.

Aktuelni prvak i vodeći tim na tabeli Juventus, savladao je ekipu Chieva s 3:1. Asamoah je doveo Staru damu u vodstvo nakon 17. minuta igre, da bi 10 minuta kasnije prednost povećao Claudio Marchisio.  

Vodstvom Juventusa od 2:0 se otišlo na odmor, a gosti iz Verone su uspjeli da u 51. minuti autogolom Caceresa smanje na 2:1. Ipak, samo sedam minuta kasnije španski napadač Fernando Llorente povećava prednost na 3:1, a ovaj rezultat se na kraju ispostavio i kao konačan.

Gostujuću pobjedu je upisao i Napoli koji je savladao Sassuolo sa sigurnoh 2:0. Mučio se tim iz Napulja s domaćinom sve do 37. minute kada je za prednost od 1:0 pogodio Džemaili. Minimalnim vodstvom Napoli je otišao na odmor, a zahvaljujući pogotku Lorenza Insignea u 56. minuti susreta, gosti su osigurali pobjedu u ovom susretu.

Uvjerljivu pobjedu je u ovom kolu upisala Parma. Golovima Molinara, Cassana i Schelotta, te autogolom Benalouanea savladali su na gostovanju Atalantu s 4:0. Livorno je također slavio na gostovanju kod Cagliarija s 2:1, dok je meč između Genoe i Udinesea završen rezultatom 3:3.

Serie A, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta - Parma 0:4 (Molinaro 9', Benalounae 74'og, Cassano 77', Schelotto 90+4')
Cagliari - Livorno 1:2 (Nene 64' / Emerson 44', Paulinho 53'p)
Genoa - Udinese 3:3 (Konate 45', Gilardino 69', 79' / Basta 35', Fernandes 40', Muriel 48')
Juventus - Chievo 3:1 (Asamoah 17', Marchisio 29', Llorente 58' / Caceres 51')
Sassuolo - Napoli 0:2 (Dzemaili 37', Insigne 56')


Kwadwo Asamoah Goal vs Chievo 1-0 (Juventus vs... by allgoalshq5
Claudio Marchisio Goal vs Chievo 2-0 (Juventus... by allgoalshq5
Caceres funny own goal (Juventus-Chievo... by rumori-di-spogliatoio
Blerim Dzemaili Goal - Sassuolo (0-1) Napoli by b2studio
Fernando Llorente Goal ~ Juventus vs Chievo 3-1... by All_Goals
Lorenzo Insigne Amazing Goal ~ Chievo vs... by All_Goals

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.