Chievo u sjajnom derbiju bolji od Verone
Foto: EPA

Slavili sa 3:2

Chievo u sjajnom derbiju bolji od Verone

E. Čaušević

Fudbaleri Chieva danas su u sjajnom meču savladali Veronu u gradskom derbiju sa 3:2.

Ljubitelji italijanske Serije A danas su mogli pratiti sjajan meč na Bentegodiju koji je na kraju nakon preokreta dobio Chievo. Utakmicu je bolje otvorila Verona koja je već u šestoj minuti utakmice povela sa 1:0 kada je mrežu domaće ekipe zatresao Verdi.

Ipak, Chievo je do kraja prvog dijela uspio da dođe do preokreta. Prvo je u 23. minuti Inglese izjednačio na 1:1 nakon prekida, da bi isti igrač iz penala pogodio za 2:1 sedam minuta kasnije. Da stvar bude gora za Veronu u 40. minuti ostali su s igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Zuculini.

Međutim, nakon deset minuta u drugom poluvremenu gosti su uspjeli da izjednače na 2:2 kada je iskusni Pazzini bio precizan sa bijele tačke. Nakon toga Chievo je bio potpuno dominantan u ovom meču, a to im se isplatilo u 73. minuti jer je Pellissier pogodio za 3:2 i veliko slavlje domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo je trenutno na sedmom mjestu sa 15 bodova, dok je Verona na 16. poziciji sa šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije