Fiorentina uvjerljiva u Veroni, Bajić bez debija za Udinese

Italijanska Serija A, 3. kolo

Fiorentina uvjerljiva u Veroni, Bajić bez debija za Udinese

Fudbaleri Fiorentine slavili su uvjerljivu pobjedu danas na gostovanju kod Verone sa 5:0 u okviru 3. kola italijanske Serije A.

Nakon veoma lošeg starta sezone i dva poraza od Intera i Sampdorije, ekipa iz Firence danas je bijes iskalila na Veroni kojoj su postigli čak pet golova.

Sve je počelo u 2. minuti kada je Simeone pogodio za vodstvo gostiju. Samo osam minuta kasnije prednost je bila udvostručena jer je Therau postigao drugi gol sa penala. Do kraja prvog dijela meča Astori je pogodio za 3:0 i bilo je jasno da će Fiorentina odnijeti pobjedu sa Bentegodija. U drugom dijelu susreta Vertout i Dias su samo potvrdili pobjedu ovog tima. 

Od ostalih mečeva koji su igrani u istom terminu Atalanta je pobijedila Sassuolo sa 2:1, Cagliari Crotone sa 1:0, a Udinese Genou sa 1:0. Vrijedi istaći da naš reprezentativac Riad Bajić nije upisao nastup danas za ekipu iz Udina. 

Podsjetimo da je u prvom meču današnjeg programa ekipa Intera porazila na domaćem terenu SPAL sa 2:0. 

Potražite više informacija na temu Serie A:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti