Chievu prijeti oduzimanje bodova

Tužioc traži ovu kaznu

Chievu prijeti oduzimanje bodova

M. Šljivak
Teme:

Glavni tužioc Fudbalskog saveza Italije Giuseppe Pecoraro ne odustaje od svojih zahtjeva da se članu društva najboljih timova u ovoj zemlji Chievu oduzmu bodovu zbog financijskih malverzacija prilikom transfera fudbalera.

Chievo je nakon prvobitnog saslušanja prošlo bez optužbe i tražene kazne, ali je predsjednik Letećih magaraca Luca Campdelli suspendovan na tri godine.

Campedelli je u saradnji sa ekipom Cesene lažirao iznose u transferima. Prikazivane su mnogo veće cifre nego što je bila stvarna vrijednost transfera i profit je išao u džepove vodećih ljudi dva tima.

Zarada je bila gotovo dva miliona eura, a pohlepa Campdellija bi mogla koštati Chievo kojem prijeti oduzimanje 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To bi vjerovatno značilo i ispadanje u niži rang jer bi bilo potrebno pravo čudo da se ovaj tim izvuče iz teške situacije.

Ekipa iz Verone trenutno je na posljednjem mjestu Serije A i nakon tri odigrana kola ima samo jedan osvojen bod.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi