Ludilo već na startu Serije A: Juventus preokretom do teške pobjede kod Chieva!
(Foto: EPA)

Stara dama slavila

Ludilo već na startu Serije A: Juventus preokretom do teške pobjede kod Chieva!

M. Šljivak

Torinski Juventus pobjedom je ušao u novu sezonu. Stara dama je uz dosta muke nakon preokreta savladala Chievo u Veroni sa 2:3.

Odlično je Juve ušao u meč i golom Samija Khedire su vodili već nakon tri minute igre sa 0:1.

Cristiano Ronaldo je imao u prvom dijelu dva dobra pokušaja, ali Chievo se još jednom pokazao kao itekako tvrd rival za sve velikane.

U 38. minuti domaći su izjednačili. Stepinski je pogodio za 1:1 na asistenciju Giaccherinija.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u 56. minuti Chievo stiže do preokreta. Dosuđen je penal, a precizan je Giaccherini za prednost domaćih od 2:1.

Juve je potom krenuo žestoko na gol Chieva. Redale su se šanse, a u 75. minuti Stara dama je poravnala. Nakon kornera Bani je pogodio vlastitu mrež za 2:2.

Nastavili su Bianconeri sa napadima. Prilika je bilo mnogo pred golom Sorrentina, ali je Juve tek u nadoknadi meča uspio da postigne pobjednički gol.

Silni napadi su se isplatili Bernardeschiju. Pogodio je za 2:3 u trećoj minuti nadoknade za pobjedu Stare dame.

Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta meča.

Serie A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo - Juventus 2:3

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi