Šestoligaš u petak igra najveću utakmicu u klupskoj historiji

Osnovani 1883. godine

Šestoligaš u petak igra najveću utakmicu u klupskoj historiji

H. Zilić

Mali klub Chorley iz oblasti Lancashire u petak igra najveću utakmicu u dugoj klupskoj historiji. U četvrtoj rundi FA Cupa, dočekat će ekipu Wolverhamptona, člana Premiershipa.

Klub je osnovan 1883. godine. Većinom je djelovao kao amaterski, a najveća dostignuća kluba su osvajanje Lancashire Combinationa, pokrajinskog Kupa, a dva puta su osvajali i ligu Lancashira, posljednji put daleke 1899. godine.

U ligaškom sistemu Engleske, najveći uspjeh tima je play off u National League North, šestog ranga takmičenja čiji su članovi i danas. Trenutna vrijednost tima prema podacima transfermartka iznosi 450.000 eura. Najskuplji je Adam Henley koji ima vrijednost 175.000.

U prvoj rundi su izbacili trećeligaša Wigan u drugom krugu "nastardao" je još jedan trećeligaš, a riječ je o ekipi Peterborougha, dok su u trećoj rundi eliminisali člana Championshipa, tim Derby Countya.

Zanimanje za duel protiv Wolverhamtpona je nevjerovatno u ovoj maloj sredini. Klupske društvene mreže imaju sve veći broj fanova, a nakon trećeligaša i drugoligaša, na red je došao i član Premeirshipa.

Bez obzira na ishod meča u petak, Chorley je već kao poluamaterska ekipa napravio senzacionalan rezultat. Stigli su na naslovnice vodećih britanskih medija, što u 138 godina postojanja nisu uspjeli.

Top Komentari

Realist
To su čari FA kupa i engleskog nogometa. Šteta što nema navijača
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi