Četvroligaš eliminisao Leeds i priredio senazciju, Manchester City i Chelsea rutinski prošli dalje

Utakmice FA kupa

Četvroligaš eliminisao Leeds i priredio senazciju, Manchester City i Chelsea rutinski prošli dalje

E. Oštraković
Teme:

Danas je odigrano pet utakmica FA kupa, a na jednoj utakmici viđeno je veliko iznenađenje.

Ekipa Chelseaja bila je sigurna na svom terenu, te je upisala rutinsku pobjedu protiv Morecambea sa 4:0.

Već nakon prvog poluvremena bilo je 2:0 za domaće, a golove su postigli Mount i Werner. Do kraja utakmice viđena su još dva gola, a strijelci za konačnih 4:0 bili su Hudson-Odoi i Havertz.

Manchester City je također na svom terenu ostvario očekivanu pobjedu i to protiv Birminghama. Oni su ostvarili pobjedu od 3:0, a sva tri gola viđena su u prvom poluvremenu.

Prvo je dva puta u prvih 15 minuta utakmice mrežu gostiju tresao Bernardo Silva i to u 8. i 15. minuti utakmice.

Konačan rezultat postvaio je Foden u 33. minuti, te je već tada bio postavljen konačan rezultat ove utakmice.

Najveće iznenađenje napravila je ekipa Crawleya koja je sa 3:0 ostvarila pobjedu protiv Leedsa. Četvrtoligaš je tako eliminisao ekipu iz Premiershipa i to nakon ubjedljive pobjede.

Svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu. Prvo je u 50. minuti Tsaroulla pogodio za 1:0, a samo tri minute kasnije Nadesan je povisio na 2:0.

Treći gol postigao je Tunnicliffe u 70. minuti utakmice, te je tako potvrdio eliminaciju Leedsa iz FA kupa.

Barnsley je na domaćem terenu sa 2:0 slavio protiv Tranmerea, a Bristol je također na svom terenu sa 2:1 savladao Porsmouth.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi