Nastavlja se i FA Kup: Određeni termini utakmica!

Saopštenje krovne kuće engleskog fudbala

Nastavlja se i FA Kup: Određeni termini utakmica!

Engleska Premier liga će se nastaviti, vjerovatno 17. juna, a nastavit će se i najstarije i najmasovnije fudbalsko takmičenje u Engleskoj, FA Kup.

FA je danas saopštio datume preostalih utakmica svog kup takmičenja. S obzirom na situaciju datumi, naravno, nisu "zacrtani", ali ako ne bude većeg pogoršanja epidemološke situacije u Engleskoj, takmičenje u FA Kupu će se nastaviti 27. juna.

Četvrtfinalni susreti bi se trebali igrati 27. i 28. juna, dok su za polufinala za sada rezervisani 11. i 12. juli. Finale bi se trebalo igrati 1. augusta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Žrijeb četvrtfinalnih parova FA Kupa je održan devetog marta, malo prije suspenzije fudbala u Engleskoj zbog pandemije koronavirusa. Parovi su sljedeći:

Leciester - Chelsea
Newcastle - Manchester City
Sheffield United - Arsenal
Norwich - Manchester United

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi