Najveći licemjer u fudbalu pokazao pravo lice, smetala mu džuma, a sada odjednom voli muslimane

Galtier ima novi klub

Najveći licemjer u fudbalu pokazao pravo lice, smetala mu džuma, a sada odjednom voli muslimane

Endin Čaušević

Francuski trener Christophe Galtier prije nekoliko mjeseci našao se na udaru kritika javnosti kada se saznalo da je navodno vrijeđao muslimane i crnce dok je bio na klupi Nice, a kakav je licemjer i da mu je u svemu samo bitan novac pokazao je danas.

Galtier je dobio otkaz na kraju prošle sezone na klupi PSG-a gdje se zadržao svega jednu sezonu, a nakon što se nije previše proslavio u francuskom klubu odlučili su da mu se zahvale na saradnji.

Sve to dešavalo se u jeku kritika zbog informacija da je Galtier redovno vrijeđao muslimane i crnce u ekipi Nice koju je trenirao prije dolaska u PSG.

Ovaj francuski stručnjak javno je optužen da je rasista, a pojavio se i mail kojeg je poslao direktoru Nice, Julianu Fournieru, od kojeg je tražio manje crnaca i muslimana u ekipi jer su mu oni smetali.

Nije mogao da se pomiri s činjenicom da su igrači islamske vjeroispovijesti često išli u džamiju, a nekada su zbog džume petkom morali da propuste pojedine sastanke što je Galtiera itekako živciralo.

Oglasi

Međutim, kakav licemjer je francuski stručnjak danas je najbolje pokazao. I pored činjenice da nije baš fan muslimana očito mu ne smeta da zarađuje novac u sredini u kojoj dominira ta vjera.

Naime, Galtier je danas predstavljen zvanično kao novi trener katarskog Al Duhaila gdje će zarađivati pravo bogatstvo. U ekipi su većinom muslimani, ali to mu sada ne smeta jer novac koji je dobio sve je riješio.

Galtier se ranije povezivao i s mogućim dolaskom u Saudijsku Arabiju, ali na kraju od toga nije bilo ništa. No, uskoro je stigao poziv iz Katara, a kada je vidio koliko novca mu nude nije se dugo mislio.

Iskusni stručnjak prije dolaska u Katar trenirao je St. Etienne, Lille, Nicu i PSG. Na klupu Al Duhaila stigao je umjesto Hernana Crespa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi