Procurio dio šokantnog e-maila Galtiera: "Imam samo crnce, pola ih je petkom u džamiji..."

Nimalo dobro za bivšeg trenera PSG-a

Procurio dio šokantnog e-maila Galtiera: "Imam samo crnce, pola ih je petkom u džamiji..."

Esmer Oštraković

Ranije ove godine rasističke komentare izrekao je sada već bivši trener Paris Saint-Germaina, Chritopher Galtier, a sada bi zbog svega mogao biti kažnjen.

Naime, u aprilu se pojavila informacija da je Galtier imao sukob sa navijačima svog bivšeg kluba, a radi se o Nici.

Tada su navodno navijači ovog kluba vrijeđali majku tadašnjem treneru PSG-a, tokom derbi susreta ove dvije ekipe.

Galtier je tada navodno bivšem sportskom direktoru Nice rekao neke jako ružne stvari o određenim fudbalerima u njegovoj ekipi.

Ipak, sada su francuski mediji objavili navodni dio e-maila koji je Galtier poslao rukovodstvu kluba i sve ovo ne izgleda nimalo dobro po bivšeg trenera PSG-a.

Oglasi

"Napravio si tim ološa. Imam samo crnce, a pola ekipe ide u džamiju petkom", navodno stoji u e-mailu koji je poslao Galtier.

Galtier je sa PSG-om osvojio naslov prvaka Francuske, ali zbog ranijih ispadanja iz Lige prvaka i Kupa ostao je bez posla, pa će umjesto njega ekipu voditi Luis Enrique, koji zvanično tek treba da bude potvrđen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Galtier je samo jednu sezonu izdržao na vrućoj stolici Parižana, a spominjao se nedavno kao nasljednik Luciana Spallettija u Napoliju.

Ipak, ostaje da se vidi hoće li traga ostaviti optužba za diskriminaciju i kako će se sve to završiti.

Top Komentari

user1676286668
Klosarima da nema crnaca i muslimana u državi ne bi nikad ništa osvojili...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi