Priča Harisa Hajradinovića jedna je od najljepših u Turskoj
Foto: Kasimpaša - Instagram

Sjajni veznjak i dijete Željezničara

Priča Harisa Hajradinovića jedna je od najljepših u Turskoj

E. Ganibegović

Turska je posljednjih godina kao obećana zemlja za bh. fudbalere. Edin Višća godinama dominira igrajući za Bašakšehir i Trabzonspor, kroz Konyaspor je prošla kolonija bh. fudbalera poput Bajića, Hadžiahmetovića, Miloševića, Aničića, Šehića, a tu su (bili) i mnogi drugi poput Mujakića, Vršajevića, Pirića, Burekovića i drugih. U dresu Kasimpaše trenutno nastupa naš veznjak Haris Hajradinović koji u Turskoj definitivno živi najljepši period života.

U januaru 2019. godine Haris Hajradinović je napustio Osijek i potpisao za Kasimpašu, te je, čini se, napravio najbolji mogući potez na taj način.

Danas, četiri godine kasnije, naš veznjak je kapiten i glavni stub turskog superligaša, no krenimo redom. Obilježio je i veliki jubilej, upisao je 150. nastup za ovaj klub.

Njegove dobre igre u Turskoj nisu prošle ispod radara, pa je ljetos bio na korak od prelaska u italijanski Udinese. Pričalo se o tom transferu dosta, a onda je Hajradinović odlučio da potpiše novi ugovor koji ga sada za Kasimpašu veže do ljeta 2026. godine.

Dolazak u Tursku definitivno će pamtiti i po tome što je 2019. godine upoznao Belmu Ibrahimović. Belma je je 2014. godine ponijela titulu Miss Federacije BiH i svoju uspješnu karijeru manekenke gradi u Istanbulu.

Oglasi

Njih dvoje su u braku od 2021. godine, te im život u Turskoj očigledno jako prija, a to se najbolje može vidjeti po Hajradinovićevim igrama. 

[instagram]https://sportsport.ba/magazin/haris-hajradinovic-belma-turska-tiktok/437271[/instagram]

Igrajući za Kasimpašu, Hajradinović je stekao i status reprezentativca Bosne i Hercegovine. Debitovao je u pobjedi nad Lihtenštajnom u novembru 2019. godine kod Roberta Prosinečkog, a do sada je nastupio ukupno pet puta uz jedan postignut pogodak, onaj protiv Poljske u Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ove sezone je u dresu Kasimpaše nastupio 22 puta, te postigao tri gola uz dvije asistencije. 

Ukoliko nastavi u ovom sjajnom ritmu, Hajradinović "ozbiljno prijeti" da postane jedna od legendi turskog kluba. Podsjetimo, s njim zajedno nastupa još jedan bh. fudbaler, Daniel Graovac.

Top Komentari

user1571956549
Masalah
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti