Nedavno je postigao prelijep pogodak, ni slutio nije da će mu to biti posljednji u životu

Fudbalski svijet u šoku, zavladala je velika tuga

Nedavno je postigao prelijep pogodak, ni slutio nije da će mu to biti posljednji u životu

H. Zilić

Iz Turske su potvrđene užasne vijesti. U ruševinama pronađeno je tijelo reprezentativca Gane i fudbalera Hatayaspora Christiana Atsua (31), 12 dana nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i susjednu Siriju.

Za Atsuom se tragalo danima, prvo se i pojavila informacija da je pronađen, ali porodica je negirala te informacije.

Ipak rano jutros stigla je potvrda i najgora moguća vijest. Atsu je izgubio život u zemljotresu i fudbalski svijet je zavijen u crno.

Samo dan prije zemljotresa Atsu je postigao predivan pogodak za svoj Hatayspor.

U duelu 23. kola turske Superlig u 96. minuti iz slobodnog udarca postigao je pogodak za trijumf protiv Kasimpase rezultatom 1:0.

Oglasi

Ni slutio nije da će ujutro završiti pod ruševinama nakon razornog zemljotresa.

Nakon svih tragičnih događanja posljendjih dana Hatayspor je odlučio da ne nastavi sezonu što je Turski fudbalski savez prihvatio. Vjerovatno će ekipa zadržati status superligaša i u narednoj sezoni.

Prije nekoliko dana se pojavila informacija da je Atsu u noći kada se desio zemljotres otkazao avionsku kartu i to nakon što je postigao gol na ispostavit će se svojoj posljednjoj utakmici.

"Razgovarao je sa trenerom tražeći slobodne dane nakon meča protiv Gaziantepa. Planirao je napustiti klub ukoliko nađe novu ekipu, a njegov zahtjev je prihvatio trener Volkan Demirel i nije igrao protiv Gaziantepa", rekao je direktor Hatayspora Fatih Ilek i dodao:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Trebao je da ode u Francusku da se pridruži porodici, ali kada je odigrao dobro i postigao gol na narednoj utakmici protiv Kasimpaše, otkazao je avionsku kartu. Zemljotres se dogodio gotovo isti dan."

Prije Hatayspora Atsu je između ostalih igrao za Newcastle i Chelsea, a imao je epizode u ekipama Porta, Rio Avea, Evertona, Bournemoutha, Vitessea, Malage. Za reprezentaciju Gane je nastupio 65 puta i postigao devet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti