Shrvana supruga nestalog napadača se oglasila: "Vrijeme ističe..."

Atsu i dalje nije pronađen

Shrvana supruga nestalog napadača se oglasila: "Vrijeme ističe..."

Edmir Škorić

Potresi sa središtem u Kahramanmarasu također su duboko pogodili Hatay, a nogometaš Hatayspora Christian Atsu još nije izvučen iz ruševina.

Bivši napadač Chelseaja i Newcastlea u nedjelju je postigao gol za pobjedu Hatayspora protiv Kasimpaše, a nekoliko sati kasnije nestao je u ruševinama i još uvijek nije pronađeno njegovo tijelo.

Atsuova supruga Claire Rupio i njena 71-godišnja teta Madam Comfort dale su srceparajuće izjave.

"Bilo bi bolje da sam ja izgubila život, a Atsu preživio. Jer on je naše sve. On je naša jedina nada", kazala je Madam Comfort, tetka njegove supruge.

"Atsu je još uvijek nestao, njegovo mjesto se ne zna, ali vjerujem da je još uvijek živ. Molim se za njega", riječi su Atsuove zabrinute supruge.

Christiana Atsupiede, sestra nogometaša Hatayspora, je rekla da su shrvani vijestima iz Turske. Iako se vijest o njegovom pronalasku neko vrijeme proširila, kasnije se ispostavilo da nije tačna.

Oglasi

"Ako ga je neko vidio, pa gdje je onda? Nema ga. Patim, imam besane noći, nadam se da će ga pronaći", kazala je Christiana.

Osim Christiana Atsua, pod ruševinama srušene zgrade ostao je i sportski direktor Hatayspora Taner Savut.

Atsuova supruga je kazala da "nemaju dovoljno opreme da ga pronađu" i da "vrijeme ističe".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Podnijela sam zahtjev Hataysporu, turskim vlastima, britanskoj vladi da osiguraju opremu. Oni ne mogu ići duboko bez opreme, a vremena je sve manje", dodala je.

Već je prošlo pet dana, a o 31-godišnjem napadaču ni traga ni glasa. Iako su svi zabrinuti, i dalje postoji vjera i nada da je on dobro i da će na kraju biti pronađen živ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi