U ruševinama pronađen Christian Atsu, epilog je najgori mogući

Agent je potvrdio

U ruševinama pronađen Christian Atsu, epilog je najgori mogući

Admin Čaušević

Konačno je pronađeno tijelo Christana Atsua. I to nakon 12 dana od razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

Atsua su u noći zemljotresa zatrpale ruševine i od tada se tragalo za njegovim tijelom, međutim sve se završilo na tragičan način.

Da je pronađeno tijelo dosadašnjeg fudbalera Hatayspora potvrdio je to i njegov menadžer, dok su vijest prenijeli svi turski mediji.

Na dan zemljotresa pojavila se vijest da je Atsu pronađen, međutim ubrzo je stigao demant te je nastavljena potraga za fudblaerom iz Gane.

U potragu su se uključili brojni aktivisti, na mjesto ruševina stigla je i Atsuova porodica. Ipak sve se završilo na način na koji to niko nije želio.

Oglasi

Prije nekoliko dana se pojavila informacija da je Atsu u noći kada se desio zemljotres otkazao avionsku kartu i to nakon što je postigao gol na ispostavit će se svojoj posljednjoj utakmici. 

"Razgovarao je sa trenerom tražeći slobodne dane nakon meča protiv Gaziantepa. Planirao je napustiti klub ukoliko nađe novu ekipu, a njegov zahtjev je prihvatio trener Volkan Demirel i nije igrao protiv Gaziantepa."

"Trebao je da ode u Francusku da se pridruži porodici, ali kada je odigrao dobro i postigao gol na narednoj utakmici protiv Kasimpaše, otkazao je avionsku kartu. Zemljotres se dogodio gotovo isti dan.

"Imao je let u 23 sata, ali je otkazao let. Onda je u 4 sata ujutro bio zemljotres", ispričao je direktor Hatayspora, Fatih Ilek.

Ishak Tvasam, brat pokojnog fudbalera je danima čekao ispred ruševina u nadi da će njegovog brata izvući živog. Ipak, ova priča je završila sa najtužnijim mogućim epilogom.

Atsu je imao 31 godinu. Prije Hatayspora između ostalih igrao je za Newcastle i Chelsea. Za Ganu je nastupio 65 puta.

Top Komentari

Arnel925
Neka ti je rahmet duši
3 0
Ajax11
Eto šta ti je zivot
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi