Klub sinoć morao objaviti srceparajuću vijest za Atsua, a onda se jutros desilo pravo čudo

Igrač Hatayspora konačno pronađen živ

Klub sinoć morao objaviti srceparajuću vijest za Atsua, a onda se jutros desilo pravo čudo

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Chelseaja i Newcastlea, Christian Atsu, nestao je jučer nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Iz njegovog kluba Hatayspora sinoć su demantovali da je Atsu pronađen kako se tvrdilo i kada su svi odustali i počeli sumnjati da je živ desilo se pravo čudo.

Pojedini mediji u Turskoj napravili su konfuziju jučer kada su objavili da je Atsu pronađen i izvučen iz ruševina u Hatayju, te da ima određene povrede noge, no da je živ i prebačen u bolnicu kako bi se oporavio.

Mnogima je pao kamen sa srca jer je nekadašnji reprezentativac Gane živ baš kao i ostali igrači i članovi Hatayspora koji su se nakon razornog zemljotresa jačine 7.8 stepeni po Richteru vodili nestali.

Međutim, sinoć u kasnim satima ponovo su stigle srceparajuće vijesti. Iz Hatayspora su morali da reaguju i objasne da Atsu nažalost još uvijek nije proglašen i da se u javnosti nisu pojavile tačne informacije.

Počasni predsjedni Hatayspora, Luftu Savas, sinoć je demantovao navode da je Atsu pronađen i ponovo je zabrinuo sve.

Oglasi

"Nažalost, potraga za njim još uvijek traje. Znamo da je pod ruševinama i spasioci pokušavaju doći do njega. Nije istina da je pronađen", rekao je Savas.

I kada su nažalost mnogi već odustali i počeli sumnjati da li je Atsu još uvijek živ jutros se desilo čudo koje smo čekali. Turski mediji potvrdili su da je Atsu konačno izvučen iz ruševina gdje je proveo čak 24 sata, te da je živ.

Novinar Yaguz Sabuncuoglu je objavio jutros da je Atsu konačno pronađen ispod ruševina i da ima određene povrede, te da je odmah prebačen u bolnicu.

Ovu vijest ubrzo nakon toga potvrdio je i Hatayspor, odnosno jedan od trenera u klubu koji je prvo obavio nekoliko poziva kako bi ovaj put bili sigurni da je igrač turskog kluba zaista živ.

"Imali smo sad kratki sastanak. Mogu potvrditi da je Christian Atsu pronađen i da je prebačen u bolnicu. Ima neke povrede, ali najvažnije da je živ", rekao je Mustafa Ozat.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

S druge strane, sportski direktor ovog kluba Taner Savut još uvijek se nalazi pod ruševinama iako je i za njega jučer bilo objavljeno da je spašen. Ipak, Hatayspor je i to demantovao i poručili su da spasioci pokušavaju locirati i doći do Savuta.

U razornim zemljotresima koji su pogodili jugoistok Turske i sjever Sirije poginulo je već preko 5.000 osoba, a veliki broj njih i dalje je zatrpan pod ruševinama. Nažalost, broj žrtava raste iz minute i minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti