Eriksen briljirao u današnjoj utakmici za Brentford

Upisao dvije asistencije

Eriksen briljirao u današnjoj utakmici za Brentford

Edmir Škorić

Christian Eriksen je prošlog ljeta na Evropskom prvenstvu u Kopenhagenu doživio srčani udar, ali se vratio nogometu pola godine kasnije.

Eriksenov nastavak karijere bio je pod velikim znakom pitanja, no on je bio odlučan da se vrati. Nije mogao nastaviti igrati nogomet u Italiji za svoj bivši klub Inter zbog zabrane defibrilatora, a na kraju je potpisao za Brentford u engleskom Premiershipu.

Nedavno je u prijateljskom meču za Brentford asistirao, a danas je odigrao novi meč, ovaj put upisao je dvije asistencije protiv škotskog prvaka Rangersa na meču koji je odigran iza zatvorenih vrata.

Danac tek treba da odigra prve minute za prvi tim Brentforda u zvaničnoj utakmici, ali vjeruje se da će ubrzo dobiti priliku za to.

Eriksen se, podsjetimo, srušio u prvom poluvremenu utakmice Danske i Finske i spašen je samo zahvaljujući hitroj reakciji doktora koji su se zatekli na Parken stadionu.

Danac je prije nekoliko dana ponovo govorio o kobnom momentu u Kopenhagenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjećam se svega, osim tih pet minuta za koje mi je kasnije rečeno da je trajalo oživljavanje. Pamtim ubacivanje sa strane i trenutak kada me lopta pogodila u koljeno, ali ne i ono što se dogodilo nakon toga. Probudio sam se okružen ljudima i osjetio sam snažan pritisak u grudima. Pokušavao sam disati i nisam shvatio šta se dešava", rekao je Eriksen u razgovoru za BBC i nastavio:

"Nisam znao šta se događa, pomislio sam da se nešto dogodilo s mojim nogama ili da sam povrijedio leđa. U vozilu hitne pomoći sam čuo da neko pitao koliko me dugo 'nije bilo', a čuo sam da je to trajalo pet minuta."
Cilj danskog nogometaša je da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Kataru koncem ove godine pa se zbog toga i vratio nogometu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi