Da se naježiš: Inter odlučio šta će sa Eriksenom

Gospodski potez Nerazzurra

Da se naježiš: Inter odlučio šta će sa Eriksenom

S. Grebović

Svijet fudbala i dalje je i mini šoku zbog onoga što se desilo na utakmici između Danske i Finske.

Pred sami kraj prvog poluvremena Christian Eriksen se ničim izazvan srušio na teren stadiona Parken gdje je ostao nepomično ležati.

Svako ko je bio na stadionu u tom momentu držao se za glavu i molio da ishod sa zdravstvenim stanjem sjajnog Danca bude što bolji.

Na kraju je fudbaler Intera prebačen u bolnicu, odakle je par dana poslije i izašao, nakon što su mu ljekari ugradili implantant ispod srca.

Zbog te spravčice on neće biti u stanju da igra u Seriji A, kao ni u Premier ligi gdje je prethodno nastupao, pa se nameće Ajax kao jedna od narednih destinacija u karijeri, ukoliko je uopšte bude mogao nastaviti.

Dok se to ne desi, njegov trenutni klub Inter je odlučio da će isplaćivati Danca bez obzira na sve, a on je svojim saigračima obećao da se pojaviti na prvom treningu tima početkom narednog mjeseca kada prvak Italije bude upalio motore.

Oglasi

Poručeno mu je da ga očekuju na pripremama 8. jula i da su ga saigrači pozvali da bude sa njima.

Zaista, sjajan potez uprave tima Giuseppe Meazze.

Inače, Christian Eriksen je svoje prve fudbalske korake napravio u mlađim kategorijama Odensea, gdje su ga uočili skauti Ajaxa koji su ga brže bolje preoteli k sebi.

U zimskom prelaznom roku 2010. godine on potpisuje profesionalni ugovor sa velikanom sa Amsterdam Arene za koji je na 163 utakmica postigao 32 gola i upisao čak 65 asistencija!

To ga je vinulo u same visine evropskog fudbala nakon čega su se za sjajnog Danca počeli otimati velikani. Uslijedio je transfer u Tottenham u kojem je također ostavio veliki trag.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Pijetlove je odigrao 305 utakmica na kojima je mreže tresao u 69 navrata, a upisao je i fenomenalnih 90 asistencija! Tottenham napušta neslavno na zimu 2020. godine i dolazi na Giuseppe Meazzu.

Sa Interom je osvojio Seriju A ove sezone, a od svog dolaska postigao je osam pogodaka.

Top Komentari

Eduard
Inter je uvijek bio i ostao gospodski klub!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi