Eriksen izašao iz bolnice, a onda iznenadio odlukom šta će prvo uraditi

Odmah posjetio saigrače

Eriksen izašao iz bolnice, a onda iznenadio odlukom šta će prvo uraditi

E. Čaušević

Danski reprezentativac Christian Eriksen danas je izašao iz bolnice nakon što je kolabirao na meču Danske i Finske.

Eriksen je prošle sedmice bio u centru pažnje svjetske javnosti kada se srušio na terenu u finišu prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske.

Jasno je odmah bilo da se nešto ozbiljno dešava jer je Simon Kjaer svom saigraču izvadio jezik iz usta i svim silama pokušavao da poruči ljekarskom timu da što prije dođu.

Nakon što su ljekari stigli do Eriksena u direktnom prenosu se moglo vidjeti kako ga oživljavaju zbog čega su svi ostali u šoku. No, nakon desetak minuta mnogli smo da odahnemo jer se Eriksen probudio i brzo je prebačen u bolnicu.

Eriksen je danas uspješno operisao srce jer mu je ugrađen defibrilator koji će mu mjeriti i kontrolisati otkucaje srca. S ugrađenim defibrilatorom Eriksen ionako ne bi mogao da igra u italijanskoj Seriji A, ali prema posljednjim informacijama, on svakako neće ništa prepuštati slučaju i neće ponovo na teren.

Ubrzo nakon toga iz reprezentacije Danske potvrdili su da je Eriksen napustio bolnicu u Kopenhagenu i da je prvo htio da posjeti svoje saigrače iz reprezentacije.

Oglasi

"Eriksen je prošao kroz uspješnu operaciju i danas je otpušten iz bolnice. Odmah je posjetio reprezentaciju u Helsingoru i nakon toga će otići kući kako bi proveo vrijeme sa svojom porodicom", navodi se u saopštenju.

No, nakon toga oglasio se i sam Eriksen koji je poručio da je najvažnije da je operacija prošla kako treba.

"Hvala vam na ogromnom broju poruka koje sam dobio. Operacija je prošla uspješno i osjećam se dobro s obzirom na okolnosti. Bilo je sjajno gledati momke u odličnom meču prošlu noć. Nema potrebe govoriti da ću navijati svim srcem za njih u ponedjeljak protiv Rusije", rekao je Eriksen.

Kad je Christian Eriksen pao sa srčanim zastojem na premijeri Evropskog prvenstva protiv Finske u subotu, medicinsko osoblje na stadionu djelovalo je ekspresno. Uz to, Eriksenu su uveliko pomogli Simon Kjaer i ostali saigrači iz reprezentacije.

Kleinefeld je među prvima prišao Eriksenu u akciji spašavanja i sada je ispričao kako je to izgledalo.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Otprilike 30 sekundi kasnije otvorio je oči i mogao sam razgovarati direktno s njim. Bio je to dirljiv trenutak. U takvim hitnim ljekarskim intervencijama u svakodnevnom životu šansa za uspjeh je daleko manja", priznaje Kleinfeld.

"Kada je Eriksen otvorio oči, kazao je: 'Damn, imam samo 29 godina'. Znao sam odmah da Eriksenovo srce nije oštećeno", prepričao je njemački ljekar.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Koliko ćete još puta objaviti " kako je pao, kako je kolabirao, kako su mu vadili jezik iz usta " ???? Pa pobogu do kada jedno te isto ???? Yebo ga i pisanje, bolje NIŠTA NE napisati nego svašta .
5 1
BlueBoys
Giv no fak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi