Eriksenov bivši kardiolog govorio o tome da li će on više ikad zaigrati fudbal

Nije mu jasno zašto je kolabirao

Eriksenov bivši kardiolog govorio o tome da li će on više ikad zaigrati fudbal

E. Čaušević

Iskusni veznjak Christian Eriksen jučer se srušio na terenu u toku utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu.

U samom finišu prvog poluvremena danski reprezentativac se srušio na teren, a svima je bilo jasno da nešto nije u redu s njim.

Jedan od saigrača je prišao i vidio da je Eriksen bez svijesti, te je tražio hitno da dođe ljekarski tim kako bi mu pomogao.

Javnost je najviše oduševila prisebnost Simona Kjaera koji je izvadio jezik Eriksenu i stavio ga u pravila položaj čime mu je sigurno spasio život do dolaska ljekarskog tima.

U direktnom prenosu moglo se vidjeti kako su ostali saigrači stali oko Eriksena kako kamere ne bi snimile šta se dešava jer se u jednom trenutku moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju igrača Danske.

Na svu sreću ljekari su uspjeli da ga ožive, te je on odmah prebačen u bolnicu. Utakmica je prekinuta, ali su svi mogli da odahnu kada je stigla vijest da je Eriksen u stabilnom stanju, te da se vrše dodatne pretrage.

Oglasi

Nakon svega oglasio se i Eriksenov bivši kardiolog Sanjay Sharma koji je otkrio da su njegovi dosadašnji testovi bili u najboljem redu, te da nije bilo nikakvih naznaka da Danac možda ima problema sa srcem.

"Pomislio sam, Bože postoji li nešto što nismo vidjeli? Ali pregledao sam sve rezultate ispitivanja i sve se čini savršeno", rekao je Sharma i poručio da je upitno da li će Eriksen više zaigrati fudbal.

"Ne znam da li će ponovo igrati fudbal. Dobre vijesti su što je živ jer smo vidjeli da su ga oživljavali u jednom trenutku. Ne mogu reći da li će dobiti dozvolu da ponovo igra. Sigurno da je još uvijek član Tottenhama u Velikoj Britaniji više ne bi imao dozvolu da igra jer smo strogi po tom pitanju".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Sharma je poručio da su Eriksenovi testovi koje je radio do 2019. godine bili u savršenom redu i nije imao nikakvih srčanih problema. Zbog toga ovom kardiologu nije jasno šta se jučer desilo igraču Danske.

Eriksen se još uvijek nalazi u bolnici i na svu sreću u dobrom je stanju, a nakon što odradi sve potrebne testove bit će jasno šta se jučer desilo i zašto je kolabirao.

Top Komentari

WOLF20
Igrac Intera a ne Tottenhama
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi