Christian Eriksen otkrio ko mu je idol: "Igrao sam Football Manager, pa zato..."

Danac za United TV

Christian Eriksen otkrio ko mu je idol: "Igrao sam Football Manager, pa zato..."

Edmir Škorić

Danski reprezentativac Christian Eriksen danas je predstavljen u Manchsteru.

Eriksen je prije desetak dana postao novi član Uniteda, u koji je došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Brentfordom. Danac je prošlog ljeta tokom utakmice na Evropskom prvenstvu kolabirao i na kraju prošao kroz veliku dramu, ali je srećom njegov život spašen.

Iako se možda izgledalo da bi karijera mogla biti gotova, Eriksen se vratio, a transfer u Manchester United godinu dana kasnije je nešto što niko nije mogao ni da pretpostavi kada se dogodila nesreća.

"Nisam baš očekivao da ću nositi dres Manchestera. Jako sam sretan, lijepo je biti ovdje. Prisutnost Ten Haga bila je bitna za moj konačan izbor", rekao je Eriksen za zvaničnu stranicu Uniteda.

"Razgovarao sam s trenerom i mislim da je sve ovo idealno za mene. Odogvara mi način igre koju preferira Ten Hag".

"Ovo je klub velike povijesti. Mnogo je sjajnih igrača bilo ovdje. Ovdje sam da igram i dokažem svoju vrijednost. Želimo se vratiti na vrh, želimo se boriti za sve trofeje i osvajati ih".

Hoće li u Manchesteru završiti karijeru?

"Ne znam! Mislim da sam negdje pročitao da morate imati 35 godina prije nego odete u mirovinu, a ja ću imati 33 kada mi istekne ugovor. Moći ću da igram još nekoliko godina. Nikada ne znate šta nogomet nosi. Iskusio sam to najbolje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Među ambicije i ciljeve koje treba ostvariti, playmaker stavlja i one s reprezentacijom: "Budući da sam prošle godine odradio rehabilitaciju, cilj i san je očito bio vratiti se u formu za Svjetsko prvenstvo".

Za kraj, nekadašnji igrač Ajaxa, Tottenhama i Intera progovorio je i o svojim idolima: "Među njima je Francesco Totti, pogotovo zato što sam u tim godinama dosta igrao Football Managera, zatim Michael Laudrup. Ali kao dijete nisam imao puno idola, više sam volio biti na terenu i igrati".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi