"Da 12-godišnjaku danas kažete njegovo ime on neće znati ko je on, a bio nam je važan kao Ronaldo"

Rooney o svom nekadašnjem saigraču

"Da 12-godišnjaku danas kažete njegovo ime on neće znati ko je on, a bio nam je važan kao Ronaldo"

Endin Čaušević

Wayne Rooney bio je dio legendarne ekipe Manchester Uniteda koja je osvojila skoro sve što je mogla.

To je bila posljednja generacija Sir Alexa Fergusona koji je ubrzo nakon sjajnih rezultata otišao u penziju, a Manchester United već deset godina nije uspio da se vrati na takav nivo.

Ferguson je više od 20 godina proveo na klupi Uniteda i imao je nekoliko zaista sjajnih ekipa. Osvojio je sve što je mogao i bez dileme je jedan od najboljih trenera svih vremena.

Iskusni trener bio je specijalista za otkrivanje talentovanih igrača, a među njima tada je bio Ji-sung Park. On je u United došao iz PSV-a u iznenađujućem transferu, ali svojim igrama zacementirao je mjesto u prvoj postavi Crvenih đavola.

Koliko je važan bio Park u ekipi Manchester Uniteda najbolje pokazuje i nedavna izjava Waynea Rooneyja koji je najbolje objasnio kakav je to igrač bio.

"Sada da nekom 12-godišnjaku kažeš 'Ji-sung Park' on neće znati ko je to. Ipak, svi mi koji smo igrlai s Parkom znamo da je on bio skoro važan kao i Cristiano Ronaldo u svim tim našim uspjesima i osvojenim titulama", rekao je Rooney.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Park je u United došao na ljeto 2005. godine iz PSV-a za sedam miliona eura, te je čak sedam godina igrao u dresu Crvenih đavola, a potom je otišao u QPR u kojem je završio svoju karijeru 2014. godine.

Za Manchester United odigrao je ukupno 204 utakmice, te je postigao 28 golova i upisao još 29 asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi