Dobio slobodne papire: Priča se o senzacionalnom transferu Christiana Eriksena

Napustio je Brentford

Dobio slobodne papire: Priča se o senzacionalnom transferu Christiana Eriksena

Admin Čaušević

Christianu Eriksenu je istekao ugovor sa Brentfordom te sada sjajni Danac može da traži novi klub. 

Eriksen je oživio karijeru u Brentfordu, ali njegov boravak od nekoliko mjeseci u tom klubu je okonačan i sada se sprema za nove izazove.

Kao što je od ranije poznato zbog ugrađenog defibrilatora Eriksen ima sužen broj liga u kojim može nastupiti, a najjače su sigurno engleski Premiership i nizozemska Eredivizija.

Prema najavama medija s Ostrva 30-godišnjak će ostati u Premiershipu, ali ga čeka potpis za klub s itekako visokim ambicijama u novoj sezoni.

Naime, Eriksen bi u narednoj takmičarskoj godini trebao nositi dres Newcastle Uniteda, od prije nekoliko mjeseci najbogatijeg kluba na svijetu.

Popularne Svrake na čelu s trenerom Eddijem Howeom žele napraviti konkurentan tim te bi Eriksen svojim iskustvom i kvalitetom donio dimenziju više.

Danski veznjak se u potpunosti oporavio i iza sebe ostavio zdravstvene probleme te polako, ali sigurno podsjeća na svoje najbolje dane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle Unitedu neće biti nikakav problem da ispune uslove koji pred njih postavi Eriksen pa sa te strane neće biti problema oko realizacije transfera.

Inače, u minuloj polusezoni Danac je upisao 11 nastupa za Brentford uz 1 gol i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi