Krenulo je razbacivanje milionima: Newcastle završio transfer vrijedan gotovo 50 miliona eura
Foto - EPA

Ekitike postaje napadač Svraka

Krenulo je razbacivanje milionima: Newcastle završio transfer vrijedan gotovo 50 miliona eura

Midhat Šljivak

Najbogatiji tim svijeta, engleski Newcastle, završio je sjajan posao.

Svrake su s francuskim Reimsom dogovorili transfer 19-godišnjeg napadača Huga Ekitikea i kompletan posao vrijedan je gotovo 50 miliona eura, tačnije 46 miliona.

Newcastle je odavno zainteresovan za ovog mladog napadača. Januarski pokušaju da ga dovedu u svoje redove nisu urodili plodom, ali sada je posao završen.

Reims je pristao da proda momka koji će 20. juna proslaviti 20. rođendan i to za cifru od 36 miliona eura uz dodatnih 10 miliona bonusa koji će biti isplaćeni kroz određene klauzule koje su lako ostvarive.

Ekitike će tako od naredne sezone igrati na St. James Parku. Imat će priliku da se pokaže na velikoj sceni, a Newcastle će dobiti sjajno napadačko pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj mladi fudbaler je za prvi tim Reimsa debitovao 2020. godine. Odigrao je ukupno 25 utakmica i postigao je 10 pogodaka.

Newcastle sigurno neće stati samo na Ekitikeu ovog ljeta i očekuje se još nekoliko novih igrača na St. James Parku.

Top Komentari

realannn
Ovaj ne vrijedi ni 15mil
4 2
MaDaj
“Razbacivanje” kad je castle, da je united ili slični bilo bi “junajted kupio zvijezdu u usponu, pola djaba pola na veresiju”
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti