173 dana kasnije uslijedio je novi početak daleko od očiju javnosti

Eriksen se vratio

173 dana kasnije uslijedio je novi početak daleko od očiju javnosti

E. Škorić

Nikada prije nije bilo tako neobično kada igrač jednostavno trči i šutira loptu prema golu, ali ovaj put riječ je o Christianu Eriksenu.

Danski reprezentativac se borio za vlastiti život prije samo šest mjesec, nakon što je dobio srčani udar u utakmici protiv Finske na Euru, zbog čega mu je kasnije ugrađen defibrilator na srcu i on kreće u sasvim novi život.

Eriksen je bio pod ugovorom s Interom, ali pravila u Italiji su takva da nije mogao sa ugrađenim defibrilatorom igrati, pa će, sve su šanse, karijeru nastaviti u bivšem klubu Ajaxu.

173 dana nakon infarkta Eriksen je prvi put trenirao s loptom na terenu danskog Odnesea. Trčao je, dodavao, šutirao i radio čunjeve. Nema fotografija i videa, jer su on i trener željeli da se sve odvija daleko od očiju javnosti i da se u tišini polako vraća nogometu.

Eriksen nije odustao od karijere, pokušat će da je oživi, no sada je najvažnije da se osjeća dobro, da je počeo trenirati, a naredne bi sezone mogao zaigrati ili u Nizozemskoj ili u nekoj drugoj ligi, a to bi mogle biti lige u Engleskoj, Danskoj ili Belgiji jer je u tim zemljama dopušteno igrati s defibrilatorom.

Oglasi

Eriksen ostaje pod brigom kardiologa, podvrgava se stalnim pregledima, a svaki sljedeći korak - poput povratka na teren - pomno je planiran. Kako prenosi "L'Equipe", Danac se nada da će u januaru saznati više o svojoj budućnosti.

Pred njim je još mjesec dana individualnog treninga, daleko od fotoaparata i kamera, da se vrati u najboljoj formi. Ali njegov agent ističe da nema žurbe, da je nogomet sada u drugom planu, a da je sve podređeno njegovom zdravlju i sigurnosti.

U svakom slučaju, raduju vijesti o Eriksenovim treninzima i svi istinski ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu žele ga što prije vidjeti na zelenom terenu i u nekoj takmičarskoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je prije Intera igrao u Tottenhamu i Ajaxu, mada je kao dječak prve korake učio u Odnseu gdje sada i trenira. Za reprezentaciju Danske odigrao je 109 mečeva i postigao je 36 golova.

Top Komentari

Śmeker007
Sve najbolje ti zelim, al da sam ja na tvom mjestu ne bi igrao vise, imas pare i lijepu zenu tj familiju, uzivaj covjece i bavi se menadzerstvom itd...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi