Nazire se kraj sage: Poznata sudbina Christiana Eriksena

Danac u problemima

Nazire se kraj sage: Poznata sudbina Christiana Eriksena

E. Ganibegović

Danski reprezentativac Christian Eriksen doživio je srčani udar ovog ljeta na meču Evropskog prvenstva protiv Finske.

Bivši igrač Tottenhama jedva je ostao živ na pomenutom meču, a nakon svega ugrađen mu je defibrilator. 

To mu je, naravno, predstavljalo i predstavlja veliki problem, obzirom da igrači koji imaju bilo šta ugrađeno na srcu ne mogu igrati u Italiji. Podsjetimo, Eriksen je član Intera.

Inostrani mediji sada još jednom podvlače da je Eriksenova avantura u Interu s kojim je postao prvak Italije, završena. 

Za danas je zakazana sjednica Upravnog odbora Intera na kojoj će prisustvovati i predsjednik Steven Zhang. 

Obzirom kako defibrilator nije moguće ukloniti, Eriksen karijeru neće moći nastaviti u Italiji i s njim će najvjerovatnije biti raskinut ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Veznjak bi se mogao vratiti u Holandiju i to u ekipu Ajaxa za koju je nastupao od 2009. do 2013. godine kada je otišao put Londona i potpisao za Tottenham.

Podsjetimo, karijeru je započeo u mlađim kategorijama Odensea. Za Inter je odigrao 60 utakmica na kojima je postigao osam golova i upisao tri asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ajax osvaja sve ako se ovaj gospodin vrati tamo
5 1
Turgut2
Lan zamalo si se preselio na ahiret i hoces jos fudbala. Pusti be budi sa familijom i radi nesto drugo manje naporno za srce. Ne uzdaj se u te stvar ice ugradjene u srce.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi