Sjajne vijesti: Christian Eriksen dobio odobrenje

Počeo s treninzima

Sjajne vijesti: Christian Eriksen dobio odobrenje

E. Škorić

Danski nogometaš Christian Eriksen dobio je odobrenje i može da započne s laganim treninzima.

Na terenima Odensea Eriksen je već počeo s treninzima s loptom, javlja italijanska Gazzetta dello Sport.

Podsjećamo, Eriksen je pao na travnjak tokom meča Danska - Finska prošlog ljeta na Euru 2020. Njemu je prvo pomogao kapi9ten danske reprezentacije Simon Kjaer koji ga je stavio u siguran bočni položaj, a potom su ga liječnici nekoliko puta reanimirali.

Eriksen je potom nekoliko dana proveo u bolnici i ugreađen mu je defibrilator na srcu, zbog čega ne može da nastavi karijeru u Italiji, pošto je bio član Intera.

Međutim, bivša zvijezda Ajaxa i Tottenhama svejedno želi ponovo na teren i spominje se povratak u Ajax jer u Nizozemskoj ima pravo igranja s ugrađenim defibrilatorom. Trenutno se u svojoj Danskoj sprema i dobio je napokon dozvolu za treniranje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On u matičnom klubu Odenseu trenira. Trenutno uglavnom trči, ali postoje i vježbe s loptom ili udarci na gol.

Eriksenu će biti dozvoljeno da sa ugrađenim defibrilatorom igra i u Engleskoj, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru, osim da se u Inter neće vraćati. Eriksen ima ugovor sa Interom do ljeta 2024. godine, ali njegova primanja sada u potpunosti pokriva FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi