Nova sezona i novo lice na klupi PSG-a
Nastavljaju se promjene na trenerskoj klupi PSG-a. Treneri odlaze, a rezultata u Evropi nema (Foto: EPA)

Nagelsmann mijenja Galtiera

Nova sezona i novo lice na klupi PSG-a

M. Šljivak

Christophe Galtier (56) neće sjediti na klupi PSG-a u narednoj sezoni. Francuski mediji javljaju kako će ovog stručnjaka na trenerskom mjestu zamijeniti Nijemac Julian Nagelsmann s kojim već uveliko traju pregovori.

Christophe Galtier neće predvoditi PSG u narednoj sezoni. Čelnici francuskog prvaka ponovo su odlučili promijeniti trenera i Galtiera će po svemu sudeći zamijeniti Nijemac Julian Nagelsmann.

Francuski novinar Abdellah Boulma donosi informaciju kako su već pregovori s njemačkim trenerom već počeli i da će Galtier uskoro biti bivši.

"Galtier u narednoj sezoni neće biti trener PSG-a. Čak se razmišlja o momentalnom otkazu", piše Boulma i dodaje:

"PSG je kontaktirao Juliana Nagelsmanna, koji je i na listi potencijalnih menadžera Chelseaja", navodi Boulma.

Oglasi

PSG igra zaista katastrofalno u posljednje vrijeme. Ispali su u osmini finala Lige prvaka, a i u samom finišu sezone su ugrozili i već viđenu titulu prvaka, iako su još šest bodova ispred u odnosu na Lens i Marseille.

Christophe Galtier je ekipu iz glavnog grada Francuske preuzeo u ljeto prošle godine. Zamijenio je Mauricija Pochettina i potpisao je ugovor na dvije godine.

Ipak, on po svemu sudeći odlazi nakon samo godinu dana i vidjet ćemo s koliko trofeja.

Ovaj 56-godišnjak je Svece vodio u ukupno 41 utakmici. Ima učinak od 28 pobjeda, pet neriješenih mečeva i osam poraza.

PSG bi također mogao napraviti i brojne promjene u igračkom kadru. Izvjestan je odlazak Lionela Messija, rado bi se klub riješio i Neymara, kao i mnogih drugih promašenih investicija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zanimljivo ljeto se sprema u Parizu i vidjet ćemo hoće li Julian Nagelsmann preuzeti još jednog velikana nakon što je iznenada dobio otkaz u Bayernu.

Nijemac je glavni izbor i Chelseaja za mjesto menadžera, ali on je najavio kako ne želi raditi do početka nove sezone, kada će odlučiti koga će preuzeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi