Neymar je veliki problem za PSG

Brazilac ima sjajna primanja, a već duže vrijeme je povrijeđen

Neymar je veliki problem za PSG

Samir Mlaćo
PSG ne briljira, tek šest bodova ima prednosti nad Lensom, a jasno je da će na ljeto uslijediti velike promjene u igračkom kadru.

Sve više se spominje i odlazak Brazilca Neymara koji ima velike problem sa povredama. Neymar je posljednju povredu zadobio protiv Lilea i oporavak mu ide sve sporije.

U Parizu bi ga se rado 'riješili', s obzirom na visoka primanja koja ima. Ipak, jasno se pitaju koliko je realno da Brazilac zbog povreda napravi transfer.

On je ranije imao problema sa ligamentima, te je završio na operaciji, a oporavak mu još uvijek traje.

Na ljeto će PSG pokušati napraviti dobar posao i Neymaru 'pronaći' novi klub, no pitanje je i kakvi bi bili njegovi rezultati nakon liječničkih pregleda.

On je ove sezone postigao 13 pogodaka te dodao 11 asistencija u 20 utakmica u francuskom prvenstvu.

Oglasi

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru bio je razočaran s obzirom da se nadao osvajanju Mundijala sa svojim Brazilom.

PSG će prema svemu sudeći na ljeto dobiti i novog trenera.

Francuski mediji prenose da je saddašnji trener Cristophe Galtier dobio ultimatum od Uprave da mora slaviti u naredna dva meča.

Radi se o susretima protiv Nice, te Lensa, koji nisu nimalo naivni rivali. Nica je osmopolasirana, a Lens drugoplasirani.

Morat će osvojiti šest bodova ili će u suprotnom postati bivši.

Oglasi

PSG ima šest bodova prednosti nad Lensom, te su čelnici Parižana svjesni da nemaju prava na nove kikseve.

Čini se da je poznato i ko je najveći kandidat za njegovog nasljednika.

Naime, Mundo Deportivo prenosi da je Zidane najbliži klupi PSG-a, te će naslijediti Cristophea Galtiera koji će na kraju sezone vjerovatno dobiti otkaz.

Jedna od opcija za Zidanea je Real, a druga je PSG. Zidan je još prošlog ljeta pregovarao sa Parižanima“, prenosi Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mnogo je realnije da će Zidane ipak preuzeti Parižane.

Na Parku prinčeva se očekuju i značajne igračke promjene, prije svih vrlo je izvjestan odlazak Lionela Messija kao i još nekih drugih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi