Ovakvo ismijavanje najboljeg na svijetu se ne pamti - Nakon ovog Messi ih neće ni pogledati
Argentinski fudbaler igra svoju drugu sezonu u PSG-u. Navijači međutim smatraju kako je očajan na terenu i da bi trebao napustiti klub. Želja će im se ostvariti (Foto: EPA)

Navijači se pobrinuli da ode

Ovakvo ismijavanje najboljeg na svijetu se ne pamti - Nakon ovog Messi ih neće ni pogledati

Midhat Šljivak

Lionel Messi (35) nalazi se pred velikom odlukom u karijeri. Najbolji fudbaler svijeta ima najveću ponudu u historiji fudbala od Al Hilala iz Saudijske Arabije, ali na stolu su još povratak u Barcelonu ili ostanak u PSG-u. Posljednji izbor je vjerovatno već nerealan posebno zbog svega što Argentinac doživljava od navijača francuskog velikana.

Lionel Messi u posljednje vrijeme ne igra na vrhunskom nivou u PSG-u, ali ni ostatak ekipe ne blista. Ipak, navijači su kivni na Argentinca i ponižavaju ga na utakmicama zviždeći mu na domaćim susretima.

Proživljavao je Messi svašta od dolaska u Pariz. Jedan od navijača se čak pojavio s posebno napravljenim dresom PSG-a. Na njemu je ispisano: "Cristiano je bolji od Messija. Najbolji u historiji CR7".

Jedan od fanova Cristiana Ronalda u posebnom dresu PSG-a (Foto: Twitter)

Čak i francuski mediji počinju ismijavati Argentinca. L'Equipe je objavio karikaturu s naslovom: "Messi, obožavani u Argentini se vratio u PSG" uz poprilično uvrjedljivu karikaturu na kojoj Messi izgovara "Još jedna izgubljena lopta".

Na taj način su u L'Equipeu željeli istaći da Messi ne može da se 'sastavi s loptom' i doslovno da je igrač manje na terenu.

Ovakvi istupi navijača, ali i francuskih medija, vjerovatno Messija tjeraju iz kluba. Sigurno je da Argentinac i njegovo okruženje sve prate i da su nakon svega sve manje šanse da prihvati ponudu PSG-a za nastavak saradnje.

Oglasi

Karikatura kojom u Francuskoj ismijavaju Messija (Foto: L'Equipe)

Država Katar je rukovodstvu kluba dala sredstva da zadrži Argentinca. Međutim, to će biti veoma teško i navodno je Leo već donio odluku da ode iz tima.

Ponude koje ima izuzetno su privlače. Posebno se to odnosi na ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije koji je Messiju spremio nevjerovatnih 400 miliona eura godišnje kako bi pojačao njihove redove.

Međutim, navodno je želja argentinskog fudbalera i porodice da se vrati u Barcelonu. Ponuda katalonskog velikana je mnogo manja i iznosi 10 miliona eura bruto uz dodatne bonuse koji se dogovaraju.

PSG definitivno ima najmanje šanse da zadrži Messija, a nakon ovakvih stvari koje mu se priređuju, teško da će i pogledati bilo kakvu ponudu velikana iz Pariza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je ove sezone u 33 nastupa postigao 18 golova i upisao je 17 asistencija u dresu francuskog prvaka.

Top Komentari

Ecosport
Ali je zato dobijena Zlatna lopta, smrdljivi Parižani
1 0
gh0ast
Bolje da si sezonu dzaba odigrao u Barci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi