Lionel Messi odbio najveći ugovor u historiji fudbala - Zarađivao bi 13 eura po sekundi
Ponuda Al Hilala iz Saudijske Arabije prema Lionelu Messiju bila je najveća u historiji sporta, ali Argentianc je rekao 'NE'

Odbio Al Hilal

Lionel Messi odbio najveći ugovor u historiji fudbala - Zarađivao bi 13 eura po sekundi

Midhat Šljivak

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi (35) odbio je ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije koji mu je davao najveći ugovor u historiji vrijedan 400 miliona eura na godišnjem nivou. On je prema navodima argentinskih medija odlučio ostati u evropskom fudbalu i vjerovatno se vraća u Barcelonu.

Lionel Messi dobio je jučer nezapamćenu ponudu. Al Hilal iz Saudijske Arabije ponudio mu je ugovor od 400 miliona eura po sezoni za potpis ugovora, ali najbolji fudbaler svijeta je ovu cifru odbio.

Argentinski TyC Sports navodi kako se Messi zahvalio na ponudi čelnicima Al Hilala. Odbio je 400 miliona eura i ima želju da ostane u Evropi.

Leo se po svemu sudeći planira vratiti u Barcelonu. Navodno su već pokrenuti razgovori na tu temu i traži se finansijska struktura po kojoj bi Messi mogao ponovo doći na Camp Nou.

Ponuda PSG-a je već odbijena. Messi ne želi više igrati za pariški klub i izvjesno je da ćemo ga gledati u dresu Barcelone, ako Katalonci ispoštuju finansijsku strukturu.

Oglasi

Da je prihvatio ponudu Al Hilala zarada koju bi imao argentinski čarobnjak nešto je neviđeno u svijetu profesionalnog sporta gdje je dosta ogromnih ugovora.

Cifre su nestvarne. Dovoljno govori činjenica da bi 35-godišnji Argentinac zarađivao 13 eura po sekundi, 771 euro po minuti, 46.000 eura po sati, 1.1 milion eura po dani i 33.33 miliona eura mjesečno.

Ovakve cifre definitivno niko nikada u svijetu sporta nije dobio, a pitanje je da li bi je uopšte iko odbio jer se radi o sumanutoj cifri.

Messi je u ove dvije sezone imao ugovor od 38 miliona eura u PSG-u. Ranije je u Barceloni za pet godina inkasirao 555 miliona, a takav je ugovor tražio i prije odlaska u PSG.

Kako mu Barca nije mogla ponuditi iste uslove, otišao je iz kluba, ali sada je sve spremno za veliki povratak i to uz mnogo manju platu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, trenutno rekorder po plati je Cristiano Ronaldo kojem Al Nassr iz Saudijske Arabije plaća 200 miliona eura godišnje.

Pokušali su Saudijci da velike rivale ponovo ujedine u istoj ligi, no Messi je to odbio i smatra da još uvijek ima šta reći na velikoj fudbalskoj sceni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Haahhaahahahahhahhahahahahah pokusavaju na sve nacine utrpati cifutta bilo gdje ali nece ga niko.
1 1
Navijachi cristine penaldo na aparatima a i polukluba iz madrida,penal vardrida
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi