Galtier je samo čekao ovaj trenutak - Svjesno ili ne, dao je izjavu kojom je itekako uvrijedio Messi

Čovjek nema obraza

Galtier je samo čekao ovaj trenutak - Svjesno ili ne, dao je izjavu kojom je itekako uvrijedio Messi

Edmir Škorić

Bivši trener PSG-a Christophe Galtier (57) je, čini se, brzo zaboravio Lionela Messija, s kojim je ne tako davno sarađivao u Parizu.

Galtier je nakon PSG-a dobio priliku da radi u katarskom Al-Duhailu, a francuski stručnjak je u azijskoj Ligi prvaka sa svojim timom igrao protiv Al-Nassra Cristiana Ronalda (38).

Al-Nassr je s 4-3 pobijedio katarsku ekipu, a dva pogotka za Saudijce postigao je Cristiano Ronaldo. Nakon utakmice, Galtier je nahvalio Portugalca i potom izustio riječi koje su definitivno pogodile njegovog bivšeg i grača Messija (36).

"Kada se suočite s Ronaldom, nemate puno izbora. Postigao je dva prekrasna gola, nemam riječi da ga opišem. Ono što je napravio s 38 godina je izvanredno. On je i dalje najbolji igrač na svijetu", izjavio je Galtier.

Galtierove riječi neće se dopasti Messiju, ali Argentinac zna da će za samo tri dana dobiti rekordnu osmu Zlatnu loptu i da će, htio to neko priznati ili ne, upravo on biti izabran za najboljeg fudbalera svijeta za prošlu sezonu.

Oglasi

Messi, koji sada igra u Inter Miamiju, osvojio je Svjetsko prvenstvo u Kataru sa Argentinom i to je u konačnici i presudilo. On je ovog ljeta napustio PSG i otišao u Inter Miami, dok je Ronaldo početkom odine potpisao za saudijski Al-Nassr.

Neki i dalje hvale Ronalda, drugi Messija i jednostavno svako ima svog favorita, a Galtieru je očito Portugalac bolji igrač, iako ga nikada nije imao priliku trenirati.

Christophe Galtier se ranije ove godine našao u centru pažnje francuske javnosti. Javno je optužen da je rasista jer je navodno tokom boravka u Nici tražio manje muslimana i crnaca u ekipi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Galtier je trenersku karijeru počeo relativno kasno. 10 godina je prošlo između završetka fudbalske i početka trenerske karijere, a krenuo je u St. Etienneu s kojim je od 2009. do 2017. godine radio dosta dobar posao.

Potom je vodio Lille i Nicu, da bi s PSG-om osvojio titulu Francuske. To je također napravio i s Lilleom 2021. godine, a St. Etienne je vodio do osvajanja Liga kupa.

Top Komentari

user1676286668
Čovjek samo rekao istinu sta je tu sporno
0 1
user1676560946
Dao Al Duhailu ?????, pa nije ni u top 5 u Arabiji kamoli na Svijetu, u Svijetu za 2023 nije ni u top 50 zvanicno dok je Goat opet na TRONU.888888888
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi