"Nas dvojica smo bili bolji od Ronalda i Messija"

Francuz tako kaže

"Nas dvojica smo bili bolji od Ronalda i Messija"

Edmir Škorić

Ni danas dan ne prestaje vječita rasprava o tome ko je bolji fudbaler, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, a upravo zbog njih dvojice mnogi veliki majstori su često bili u sjeni.

Lionel Messi će, kako sada stvari stoje, za četiri dana osvojiti rekordnu osmu Zlatnu loptu, dok je Ronaldo u karijeri ostao na pet takvih priznanja. Njih dvojica su već dugi niz godina najbolji, a čak i sada kada su u poznim godinama i obojica igraju izvan Evrope, ljudi ne prestaju da ih hvale i dižu u nebesa.

Dueli Barcelone i Real Madrida svojevremeno su bili najgledaniji sportski događaji na svijetu upravo zbog toga jer su na različitim stranama bili Argentinac i Portugalac. I dok se doslovno svijet vrtio oko njih, neki su bili (ne)opravdano zanemareni.

Prema riječima francuske legende, bivšeg igrača Bayerna Francka Riberyja, on i njegov bivši saigrač Arjen Robben bili su bolji od Ronalda i Messija.

"Lično, mislim da smo ja i Robben u nekom trenutku bili bolji od Cristiana i Messija. Međutim, oni su igrali u El Clasicu, tako da im je to išlo u prilog jer ih je publika više gledala", izjavio je Ribery.

Oglasi

Navijači Bayerna i danas se rado sjete perioda kada su Francuz i Nizozemac radili čuda probijajući po stranama, postižući neke spektakularne golove, a na krilima njih dvojice njemački velikan je bio nezaustavljiv za mnoge u Evropi.

Ribery nikada nije osvajao Zlatnu loptu, ali tvrdi da je 2013. godine zaslužio to priznanje.

"Vidio sam sebe kao osvajača Zlatne lopte. To je tačno. Čak i danas, ja smatram da sam je zaslužio. Nisam to još provario. Učinio sam sve da je dobijem. Osvojio sam sve što sam mogao osvojiti s Bayernom. Ništa više se nije moglo uraditi. Imao sam veoma, veoma, veoma dobru godinu", rekao je Ribery za L'Equipe.

Te 2013. godine Ribery je završio upravo iza Ronalda i Messija i čini se da ni danas dan ne može da prežali to što su mu "ukrali" nagradu.

Francuz je osvojio Ligu prvaka s Bayernom upravo u sezoni 2012/13, a ima i čak devet naslova prvaka Njemačke, te šest trofeja u Kupu Njemačke, kao i četiri Superkupa te zemlje. S Bavarcima je osvajao i Superkup Evrope, a sa turskim Galatasarayjem Kup Turske 2005. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj 40-godišnjak je u Bayern došao iz Marseillea u ljeto 2007. godine, a nakon toga je igrao još u Italiji za Fiorentinu i Salernitanu, da bi prije oko godinu dana objavio kraj karijere.

Top Komentari

C.Banks
Istinu govoriš Bilale. Da je bilo Vara imao bi više osvojenih LP od obojice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi