PSG ima novog trenera: Anonimus na velikoj sceni će biti otkupljen za "masnu" cifru!

Vijesti iz Francuske

PSG ima novog trenera: Anonimus na velikoj sceni će biti otkupljen za "masnu" cifru!

A. Čaušević

PSG je odabrao novog trenera, odlučio se za čovjeka koji nema i previše međunarodnog iskustva. 

Le Parisien izvještava da je pitanje vremena kada će Christophe Galtier zvanično biti predstavljen kao novi trenera PSG-a.

Aktuelni prvak Ligue 1 je postigao dogovor sa 55-godišnjim stručnjakom koji je u prošloj sezoni sjedio na klupi Nice.

Galtier bi osim u slučaju da ne bude nekog iznenađenja već u ponedjeljak trebao obaviti prozivku zvijezda PSG-a.

Trener koji i nema preveliko međunardno iskustvo će biti otkupljen za cifru od 10 miliona eura, što je sve osim zanemarivi iznos, pogotovo za trenera.

Galtier je radio čuda u Francuskoj sa Lilleom prije nekoliko sezona kada je s ovim timom osvojio i prvenstvo, ali je upitno koliko je sposoban za najveće domete, tj. Ligu prvaka pošto u tom takmičenju i nema previše iskustva.

U međuvremenu se dogovora i raskid saradanje sa Mauriciom Pochettinom, a prema nekim izvještajima za odlazak sa Parka prinčeva Argentinac će dobiti 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Paralelno s promjenom trenera u PSG-u su posljednjih dana ubrzali i stvari oko ulaznih transfera pa se uskoro očekuju potpisi Vitinhe, Renata Sancheza i Skriniara.

Problem predstavljaju izlazni transfer pošto mnogi od igrača koji su višak još uvijek ne odlaze što je i razumljivo pošto teško da mogu dobiti uslove kao što je to slučaj na Parku prinčeva.

Top Komentari

irnes4
Samo treba pustit ovog trenera da radi posao ,ne mjesati se i bice rezultati sigurno
7 3
Mowzilla
Petev za bogatase...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi